Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία της 31 Αυγούστου 2021. Σημαντική αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία της 31 Αυγούστου 2021.

3 και 4 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα με καλό καιρό αρχικά ενώ στο τέλος της περιόδου  θα πλησιάσει διαταραχή με τοπικές μπόρες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Μακεδονία και πιθανόν τα ορεινά της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

5 έως 7 Σεπτεμβρίου.

>90% πιθανότητα θερμοκρασίες αρχικά έως 30 με 32 βαθμούς αλλά 6 και 7 του μήνα θα πέσει σημαντικά στους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα και αργότερα και σε τμήματα της Κρήτης με πολλές βροχές και καταιγίδες.

+++++++++++++++

8 έως 10 Σεπτεμβρίου.

45% πιθανότητα για θερμοκρασίες έως 25 με 26 βαθμούς στα δυτικά τμήματα και πιο χαμηλές στην υπόλοιπη χώρα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο την Δυτική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

30% πιθανότητα για τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την Θεσσαλία την δυτική και κεντρική Μακεδονία στην δυτική και κεντρική Στερεά και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες έως 23 με 27 βαθμούς Κελσίου.

14% πιθανότητα  για λίγα τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και πιθανώς στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες μεταξύ 25 και στα δυτικά 29 βαθμούς Κελσίου.

11% πιθανότητα έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Καλοκαιρία θα επικρατήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα.

+++++++++++++++++++

11 με 15 Σεπτεμβρίου.

28% πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Θερμοκρασία σε σταδιακή μικρή άνοδο από τους 28 στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

22% πιθανότητα θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 26 βαθμούς στους 30 και στο τέλος της περιόδου στους 32. Διαταραχή με λίγα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο και στο τέλος της περιόδου στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

15% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία με τοπικές βροχές που στη συνέχεια θα ενταθούν από τα δυτικά και θα επεκταθούν σε όλη την Ηπειρωτική χώρα εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 29 με 30 βαθμούς και στη συνέχεια τοπικά 31 με 34 βαθμούς στα ανατολικά και νότια τμήματα.

15% πιθανότητα για θερμοκρασίες 24 με 27 βαθμούς Κελσίου. Τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Ήπειρο την Στερεά Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ισχυροί βοριάδες.

10% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην αρχή της περιόδου στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή ανατολικά κυρίως τμήματα της χώρας μεταξύ 30 και 33 βαθμών κελσίου που που προς τις 15 του μήνα θα ανέβουν στους 36.

10% πιθανότητα για θερμοκρασίες αρχικά 28 με 30 βαθμούς και προς το τέλος της περιόδου 31-32. Λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη στην αρχή της περιόδου.

+++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Έχει ξεκαθαρίσει αρκετά η κατάσταση για την περίοδο 3 έως 4 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα ενώ προς το απόγευμα της 4ης Σεπτεμβρίου και μετά θα μας πλησιάσει διαταραχή από τα δυτικά.

Το τριήμερο 5 έως 7 Σεπτεμβρίου και πάλι έχει σχεδόν ξεκαθαρίσει το τοπίο με σημαντική σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς τουλάχιστον ενώ θα σημειωθούν και πολλά φαινόμενα στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και πιθανώς σε κάποια τμήματα της Κρήτης. Ανεπηρέαστα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Για το τριήμερο 8 έως 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κατά μέσο όρο έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν γενικά στη δυτική και βόρεια χώρα.  Ανεπηρέαστες σίγουρα περιοχές της Θράκης του ανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδων ,Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Τέλος για την περίοδο 11 έως 15 Σεπτεμβρίου τα σενάρια είναι αρκετά και η κατάσταση είναι ρευστή. Η θερμοκρασία κατά πάσα πιθανότητα θα ανέβει κοντά στους 30 και ίσως και λίγο παραπάνω ενώ θα επικρατήσει καιρός δυτικού τύπου με λίγες τοπικές βροχές ή μπόρες στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα.  Επικρατουντες άνεμοι οι νοτιάδες κατά 75%  πιθανότητα.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 2 εβδομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία της 31 Αυγούστου 2021. Σημαντική αλλαγή του καιρού με αρκετές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *