Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την Χαλκιδική και την ανατολική Εύβοια. Προς τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, Μαγνησίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας, Καβάλας, Σερρών καθώς και στο εσωτερικό των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας και Καβάλας. Προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν στο εσωτερικό της Χαλκιδικής και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα. Τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας και έντασης θα σημειωθούν και σε τμήματα που βλέπουν προς την ανατολή των νομών Ημαθίας, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας και Αττικής. Από αργά το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές εκτός από τμήματα του Αγίου Όρους και κάποιων τμημάτων της Καβάλας της Δράμας της Ξάνθης και του Έβρου  όπου κάποιες λίγες σποραδικές μπόρες θα σημειώνονται.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 32 βαθμούς στα δυτικά και ως 34 στα υπόλοιπα τμήματα ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 31.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη την περιφέρεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα  του νομού Λάρισας και Μαγνησίας  αλλά και στον Κίσσαβο το Μαυροβούνι και το Πήλιο και την Οθρυς που θα αυξηθούν και πριν το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές μπόρες που θα διαρκέσουν έως και αργά το απόγευμα. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα  άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 με 5 μποφόρ και στα πεδινά ανατολικοί 3 με 4 με εξασθένηση το βράδυ ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα θα ενισχυθούν αργά το βράδυ σημαντικά οι βορειοδυτικοί άνεμοι έως και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 20 έως 32.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική στις Σποράδες στην Εύβοια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές τις πρωινές ώρες που προς το μεσημέρι θα επεκταθούν πιθανόν και σε τμήματα της Αττικής της Αργολίδας και της Λακωνίας μικρής έντασης και διάρκειας. Ο καιρός το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές εκτός από το νομό Λακωνίας που κάποιες λίγες σποραδικές βροχές θα συνεχιστούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και πιθανόν 8 στα Δωδεκάνησα και από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 6 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 11 έως 28 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 28.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες και τα σημειώνονται λίγες σποραδικές βροχές ή και λίγες καταιγίδες πού από το απόγευμα και μετά θα  σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις  το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα στο στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 31 βαθμός Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα από το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 20 έως 29.

++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και την Εύβοια που πιθανόν έως και το απόγευμα να δώσουν λίγες σποραδικές βροχές ή μπόρες με βελτίωση. Λίγα φαινόμενα αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ορεινά της Λακωνίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 με σημαντική εξασθένηση και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 28 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 29 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 27.

Θεσσαλία: προβλέπονται στις Σποράδες και το ανατολικά της Μαγνησίας τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα τμήματα αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 2 με 4 μποφόρ και ασθενείς στα πεδινά αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένας νοτιοανατολικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 30 ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 19 έως 27.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/9/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  1. Pingback: Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *