Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-31/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται τα νησιά του Ιονίου αρχικά νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές το πρωί που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες και καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο ένα δυτικό ρεύμα 4 με 6 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα ένα ανατολικό ασθενές και το απόγευμα νοτιοανατολικό 4 με 5 μποφόρ στο Θερμαϊκό.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 33 στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων 3 με 4 μποφόρ ενώ στο εσωτερικό της πεδιάδας και τα δυτικά ορεινά ένα νοτιοδυτικό 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Λάρισας και Καρδίτσας από 18 έως 35 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται και μεγάλα ανοίγματα στον καιρό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στη Χαλκιδική την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενώ λίγες μεμονωμένες μπόρες θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς  τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο νότιο Αιγαίο δυτικοί με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 32 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στην ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα φτάνει τοπικά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ενδέχεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες  άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα της Λάρισας της Μαγνησίας και στις Σποράδες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά και στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Λάρισας και Καρδίτσας από 18 έως 34 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας τη Μαγνησία και τις Σποράδες από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++

Τρίτη  31 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία καθώς και στις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες και την Εύβοια και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και αργότερα 5 μποφόρ στα νοτιοανατολικά τμήματα και στα ηπειρωτικά ασθενείς και τοπικά 2 με 3 μποφόρ μεταβλητοί το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 33 και τοπικά 34 βαθμούς ευπαθείς στη ζέστη περιοχές έως 31 στα νησιά.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός και μόνο στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες σποραδικές μπόρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και τα ορεινά αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 3-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 22 έως 30.

meteologix.com

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *