Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο (27/8/2021) στη δυτική Ελλάδα που πιθανόν να επηρεάσουν και τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Αναλυτικός χάρτης.

Ψυχρό μέτωπο τη σημερινή ημέρα κινήθηκε λίγο νοτιότερα από τα αναμενόμενα προγνωστικά στοιχεία και επηρέασε αρκετά τμήματα της Ηπείρου αλλά και της Θεσσαλίας και λιγότερο της Μακεδονίας.  Είχαμε ενημερώσει από τη χθεσινή μέρα ότι θα σημειωθούν καταιγίδες και στα πεδινά της Θεσσαλίας όταν σχεδόν κανένα site καιρού και κανένας μετεωρολόγος δεν το είχε προβλέψει αυτό.

Την αυριανή ημέρα Παρασκευή 27 Αυγούστου μικρό διαταραχή trough  θα βρεθεί στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημεριανές και πρωινές ώρες με αποτέλεσμα ισχυρές βροχές και καταιγίδες πρώτα σε νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο και γρήγορα και σε πολλά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και αργότερα της Θράκης και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα όπως βλέπετε και στο χάρτη με το σήμα προειδοποίησης θα είναι έντονα σε κάποιες περιοχές των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής και πιθανόν κεντρικής Μακεδονίας δυτικής Στερεάς και βορειοδυτικής Πελοποννήσου ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι λίγα και σύντομα.

Όπως μας δίνουν τα στοιχεία από τα προγνωστικά soundings για αύριο υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να σημειωθούν και αρκετές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές που βρίσκονται μέσα στα έντονα φαινόμενα στο παρακάτω χάρτη.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι πολύ πιθανό μέσα στη νύχτα αλλά και αύριο το πρωί να σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την πόλη. Υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Για την περιοχή της Αττικής υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομη μπόρα στην Πάρνηθα.

Για τη Θεσσαλία θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες το ξημέρωμα και τις προ μεσημβρινές ώρες αύριο ενώ από νωρίς το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Πίνδο καθώς πιθανόν και σε πεδινά τμήματα της Καλαμπάκας της Ελασσόνας των Τρικάλων της Καρδίτσας του Παλαμά και της Λάρισας και λιγότερα στις άλλες περιοχές.  Υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο (27/8/2021) στη δυτική Ελλάδα που πιθανόν να επηρεάσουν και τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Αναλυτικός χάρτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *