Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-28/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά την δυτική Πελοπόννησο την Μακεδονία και τα ορεινά της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας με σταδιακή βελτίωση προς το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της κεντρικής Μακεδονίας.  Αργά το βράδυ ο καιρός στα βελτιωθεί σε όλα τα τμήματα εκτός από την Ήπειρο και την κεντρική Μακεδονία όπου οι σποραδικές καταιγίδες θα συνεχιστούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο γενικά από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 34 και τοπικά στην ανατολική Στερεά την Θεσσαλία την ανατολική και νότια Πελοπόννησο έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά έως 34.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και  θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και πεδινές περιοχές των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά μόνο στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Σημαντική βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες εκτός από την ραχοκοκαλιά Πίνδου όπου τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά και τα πεδινά τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες νοτιοανατολικοί 2 με 4 με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νόμων Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου και στη Μαγνησια τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 22 έως 33.

+++++++++++++++++

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο την δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς.  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα αυξηθεί σε αυτές τις περιοχές και θα εκδηλωθούν εκ νέου τοπικές βροχές και καταιγίδες που αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και μόνο στη θάλασσα των Κυθήρων 5 με 6 και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 33 στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν και τα πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας και γρήγορα και τη Μαγνησία με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδα με βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά και τα πεδινά τμήματα νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ το μεσημέρι και το απόγευμα και στα θαλάσσια και τις Σποράδες την ανατολική Θεσσαλία 2 με 3 με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 βαθμούς ενώ στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 24 έως 32.

++++++++++++++++++

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλες τις περιοχές με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου όπου δεν αποκλείονται τις πρωινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και έντασης. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο την Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη και την δυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις ορεινές περιοχές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 33 στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τοπικά στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις μόνο στην Πίνδο που δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες εκ νέου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε όλα τα ορεινά της περιφέρειας και πιθανόν να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ενώ στα πεδινά τμήματα τις Σποράδες και τα παραθαλάσσια δεν αναμένονται φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας καθώς και σε πεδινά τμήματα νοτιοδυτικοί 2 με 3 ενώ στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και τα θαλάσσια ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 έως 35 βαθμούς ενώ στο στη Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *