Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/8/2021 (+ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΟΥ)

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας και την Κρήτη το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 16 έως 32 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας 34 βαθμοί κελσίου και 29 με 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και τις γύρω περιοχές.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και αρχικά ασθενείς στα πεδινά από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της Λάρισας των Τρικάλων και της Καρδίτσας από 17 έως 32 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα τις Σποράδες και το Βόλο από 21 έως 30.

+++++++++++++++++

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ και από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 33 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 30.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα  βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και ασθενείς στα πεδινά που το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της Λάρισας των Τρικάλων και της Καρδίτσας από 16 έως 33 βαθμούς ενώ στο Βόλο τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 20 έως 31.

++++++++++++++++++

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε τμήματα κοντά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 μποφόρ και από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 στην υπόλοιπη χώρα ενώ στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιο-ανατολικός άνεμος 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 34 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο και τα Χάσια και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι 2-4 στα θαλάσσια τμήματα και αργότερα και 5 και στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα της Λάρισας των Τρικάλων και της Καρδίτσας από 17 έως 35 βαθμούς ενώ στο Βόλο τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 20 έως 31.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/8/2021 (+ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΟΥ)

  1. Pingback: Περιοχές καταιγίδων για την Tέταρτη 25 Αυγούστου 2021. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *