Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία τοπική συννεφιά που θα δίνει τοπικές μπόρες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και στη συνέχεια προς το μεσημέρι και σε περιοχές στο εσωτερικό. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες και μπόρες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.  Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα νησιά του Ιονίου την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και τα νησιά του Αιγαίου ο καιρός δεν θα αλλάξει σημαντικά και μόνο τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν για λίγο τις μεσημβρινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοι 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 30 και τοπικά  σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα έως 29.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές μπόρες αρχικά στα παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα στα πεδινά τμήματα και τα ορεινά. Τα φαινόμενα κυρίως στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου  και τον Όλυμπο θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικής μπόρας νωρίς το πρωί και  πρόσκαιρης βελτίωσης στη συνέχεια.  Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και υπάρχει πιθανότητα σύντομης καταιγίδας που θα επηρεάσει κυρίως τμήματα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ το απόγευμα στα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 20 έως 32 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια το Βόλο και τις Σποράδες από 23 έως 30.

+++++++++++++++++++++++

Σάββατο 21 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία αρχικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες κυρίως στα ορεινά τμήματα. Σταδιακά προς το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας την δυτική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Στην ανατολική Μακεδονία  την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τη Θράκη τα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του Αιγαίου παρόλο την τοπική συννεφιά που θα αναπτυχθεί τις προ μεσημβρινές ώρες δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και βορειοδυτικοί 4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 32 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές 34 βαθμοί Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου έως 29.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός αρχικά με τοπικές νεφώσεις και πιθανόν σποραδικές μπόρες κυρίως στα δυτικά Και βόρεια τμήματα του διαμερίσματος. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλο το εσωτερικό κομμάτι και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές στα ορεινά της Καρδίτσας των Τρικάλων και της Λάρισας ενώ αντίθετα στο εσωτερικό της πεδιάδας τη Μαγνησία τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα είναι πολύ λίγες και σύντομες.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν σύντομες μπόρες με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 μποφόρ στις Σποράδες και 2-3 στα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 20 έως 32 ενώ στο Βόλο τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 23 έως 29.

++++++++++++++++

Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Ευβοίας τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και βελτίωση αργότερα. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία Και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και τη βόρεια Εύβοια και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες με βελτίωση  από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 και πιθανόν 8 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και βορειοδυτικοί 3-4 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 33 και σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές μπόρες νωρίς το πρωί στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες με βελτίωση.  Στα υπόλοιπα τμήματα αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας και έντασης με βελτίωση από το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις που πιθανόν το μεσημέρι να δώσουν πρόσκαιρη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ και 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα αλλά σταδιακά από αργά το βράδυ θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 19 έως 32 βαθμούς ενώ στο Βόλο τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 23 έως 29.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  1. Pingback: Περιοχές καταιγίδων για την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *