Περιοχές καταιγίδων για την Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021.

Σύμφωνα και με τα τελευταία βραδινά προγνωστικά στοιχεία και επικαιροποιώντας την πρόγνωση καιρού που εκδόθηκε το μεσημέρι της 19ης Αυγούστου και μπορείτε να τη βρείτε στο site μας έχουμε τα ακόλουθα.

Μεγάλα ποσά αστάθειας στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας του Θερμαϊκού κόλπου  και το παραθαλάσσιο τμημάτων της Θεσσαλίας της βόρειας Εύβοιας και των Σποράδων καθώς και σύγκλιση αέριων μαζών στην κατώτερη τροπόσφαιρα θα δώσουν τις πρωινές ώρες αρκετές βροχές και καταιγίδες στις περιοχές με την πορτοκαλί απόχρωση των αστραπών στο χάρτη.

Προς τις μεσημεριανές ώρες η αστάθεια θα μετακινηθεί στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από το ύψος του Κιλκίς έως και τη Σπάρτη. Με το σήμα προειδοποίησης βλέπετε ποιες περιοχές θα έχουν τα εντονότερα φαινόμενα.

Προς τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα μετακινηθούν ακόμα πιο δυτικά και θα επηρεάζουν τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της κεντρικής Πελοποννήσου με βελτίωση αργά το βράδυ.

***Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές τα φαινόμενα τη θερινή περίοδο είναι διάσπαρτα και κανένας δεν γνωρίζει σε ποια περιοχή ακριβώς θα αναπτυχθεί κάποια καταιγίδα.  Για αυτό χρησιμοποιούμε την έκφραση διάσπαρτες ή σποραδικές καταιγίδες.***

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι πολύ πιθανόν το ξημέρωμα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν προς τα δυτικά του νομού και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες αλλά σταδιακά ο καιρός σε αυτές τις περιοχές στα βελτιωθεί και τα φαινόμενα όσο πάμε προς το μεσημέρι και μετά θα επικεντρωθούν στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και στο εσωτερικό του νομού Μαγνησίας. Αργά το απόγευμα  θα σταματήσουν και σε αυτές τις περιοχές και θα επικεντρωθούν κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελασσόνας, των Τρικάλων, της Καρδίτσας, και της Καλαμπάκας. Αργά το βράδυ θα σημειωθεί πρόσκαιρη βελτίωση.

Για την περιοχή της Αττικής υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά ορεινά του νόμου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *