Πορεία καταιγίδων τις επόμενες ώρες αλλά και την αυριανή ημέρα 19 Αυγούστου 2021.

Μικρή καθυστέρηση στο ψυχρό μέτωπο εμφανίζεται τις τελευταίες ώρες με αποτέλεσμα οι καταιγίδες να είναι λίγες στην ανατολική Μακεδονία ενώ έχουν σημειωθεί ήδη στην δυτική Μακεδονία τη Χαλκιδική και τα ορεινά της βορείου Πελοποννήσου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Φαίνεται όμως ότι το ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί τελικά προς τη Μακεδονία και τη Θράκη και εκεί μέσα στη νύχτα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής και πιθανόν της Θράκης όπως βλέπετε και στο χάρτη. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες αλλά και πάλι αύριο τα απομεινάρια της ψυχρής μάζας θα δώσουν αστάθεια στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου όπως βλέπετε και στο χάρτη με αποτέλεσμα αρκετές καταιγίδες εκεί που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια πεδινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου αύριο το μεσημέρι και στη Χαλκιδική και κεντρική και ανατολική Μακεδονία μέσα στη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας δέσμη καταιγίδων θα πλησιάσει από τα βόρεια τις επόμενες 6-8 ώρες αλλά η πιθανότητα να επηρεάσει κάποιες περιοχές είναι μικρή και κυρίως τμήματα της Καλαμπάκας, των Χασίων, της Ελασσόνας, του Τίρναβου, των Γοννων, του Ολύμπου και πιθανόν τα παραθαλάσσια τμήματα στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αύριο  εκ νέου η αστάθεια  θα αυξηθεί στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και πιθανόν στην Όθρυς και εκεί θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης αναμένονται μέσα στη νύχτα τοπικές καταιγίδες κυρίως στα πολύ δυτικά και στα πολύ ανατολικά τμήματα του νόμου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *