Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-19/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 35 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στο Αιγαίο έως 30.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 19 έως 37 βαθμούς ενώ στο Βόλο τα νησιωτικά τμήματα και τα παραθαλάσσια από 23 έως 32.

++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 17 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 37 και σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθεί ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί  σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 21 έως 38 βαθμούς ενώ στο Βόλο, τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Ηπείρου της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν της Πελοποννήσου μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 3-4.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 37 στη δυτική Ελλάδα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 33.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στην Πίνδο, τα Χασια και πιθανόν στον Όλυμπο.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης  μπόρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά και τα θαλάσσια και η νοτιοδυτικοι με την ίδια ένταση στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα από 21 έως 38 βαθμούς ενώ στο Βόλο, τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 24 έως 34.

+++++++++++++++

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία μακριά από τη θάλασσα και πρόσκαιρα και σε κάποιες ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή κάμψη αλλά ακόμα πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 34 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες καταιγίδες στα Χάσια τον Όλυμπο στην Οθρυ και πιθανόν σε κάποια ημιορεινά τμήματα της Καλαμπάκας του Τυρνάβου και των Φαρσάλων.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι στα θαλάσσια 2 με 4 μποφόρ και αργότερα 5 ενώ στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε Λάρισα από 20 έως 34 βαθμούς, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα από 21 έως 35 και στο Βόλο, στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *