Σφοδρές καταιγίδες Θεσσαλίας 11/8/2021.Ύψος υετού σε χιλιοστά – Ριπές ανέμου σε km/hr.

Αποτίμηση της σφοδρής καταιγίδας που έπληξε κυρίως στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας στις 11 Αυγούστου 2021. 

Συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία με τους αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς και σας παρουσιάζουμε το ύψος βροχής σε χιλιοστά που σημειώθηκε σε όλη τη Θεσσαλία. Οι ισχυρότεροι πυρήνες καταιγίδων επηρέασαν την περιοχή του ΑΤΑ και του αεροδρομίου στην πόλη της Λάρισας καθώς και το ορεινό τμήμα του Πηλίου και τις Σποράδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης 11 Αυγούστου 2021.

Είναι χαρακτηριστική τοπικότητα των φαινομένων όταν μέσα στην ίδια την πόλη της Λάρισας αλλά και στα γύρω χωριά σημειώθηκαν μόλις 8 με 9 mm ενώ στα ανατολικά τμήματα της πόλης και στο αεροδρόμιο πάνω από 22.

 

Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τις μέγιστες ριπές ανέμου στα 5 με 10 μέτρα υψόμετρο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς. Βλέπετε ότι σε πολλές περιοχές κυρίως του νομού Λάρισας και Μαγνησίας οι ριπές των ανέμων ξεπέρασαν τα 70 με 80 km/h (8-9 μποφόρ) και για αυτό υπήρξαν σημαντικές καταστροφές με πτώσεις δέντρων, καταστροφές σκεπών και μεγάλη ζημιά σε καλλιέργειες.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ισχυρό χαλάζι που έπεσε μικρού γενικά μεγέθους που προκάλεσε μεγάλη καταστροφή σε καλλιέργειες αχλαδιάς και αμπελιών στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας του Τυρνάβου και της Λάρισας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Σφοδρές καταιγίδες Θεσσαλίας 11/8/2021.Ύψος υετού σε χιλιοστά – Ριπές ανέμου σε km/hr.

    • admin says:

      Η ένταση ανέμου που αναφέρεις είναι σε ταράτσα πολυώροφης οικοδομής σε πολύ μεγάλο υψόμετρο άνω των 20 μέτρων. Δεν έχει καμία σχέση με την ένταση του ανέμου που υπήρχε στο έδαφος και μετριέται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του αστεροσκοπείου και το δικό μου.

      Εξάλλου αν αναφέρω αυτή την τιμή θα πρέπει να αναφέρω και την πηγή της μέτρησης και δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθώ με άλλα ανταγωνιστικά site καιρού της Θεσσαλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *