Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 13-15/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς. Σταδιακά αργά το απόγευμα και προς το βράδυ λίγα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου αλλά και της κεντρικής Πελοποννήσου.  Πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη σε όλες τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στις υπολοιπές περιοχές από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις έως 4.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 35 και τοπικά στα δυτικά και βόρεια 36 με 37 βαθμούς και στα νησιωτικά έως 28.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό της πεδιάδας με βελτίωση το βράδυ. Τα παραθαλάσσια τμήματα και οι Σποράδες δεν θα επηρεαστούν.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη σύντομη καταιγίδα και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα πεδινά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο εσωτερικό της Θεσσαλίας από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 31.

+++++++++++++++++++

Σάββατο 14 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε αυτές τις περιοχές και τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα μετακινηθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από την κεντρική Μακεδονία έως και την Πελοπόννησο όπου και θα επηρεάσουν τοπικά κάποιες περιοχές. Στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου ο καιρός θα παραμείνει καλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια είναι μεγάλη.

Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 33 και τοπικά στη δυτική και βόρεια Ελλάδα 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα στο νομό Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε αυτές τις περιοχές και τα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα θα μετακινηθούν και σε περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας μακριά από τη θάλασσα. Υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στα παραθαλάσσια τμήματα το πρωί.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα πεδινά μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα ενισχυθούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στο εσωτερικό της Θεσσαλίας από 18 έως 33 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 30.

++++++++++++++++++++

Κυριακή 15 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική Κρήτη τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων σποραδικών βροχών και γρήγορης βελτίωσης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και βελτιωμένου καιρού αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Ηπείρου που γρήγορα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 3-4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη δυτική και βόρεια χώρα 35 με 36.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά.  Αίθριος ο καιρός στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2 με 3 στις υπόλοιπες περιοχές ενώ αργά το απόγευμα στην πεδιάδα πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 4.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στο εσωτερικό της Θεσσαλίας από 18 έως 34 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 29.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *