11/8/2021 Διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας

Διαταραχή (trough) θα διέλθει μετά τις μεσημεριανές ώρες από τη χώρα μας.  Ελαφρώς ψυχρότερες αέριες μάζες θα μετακινηθούν στη μέση και κατώτερη τροπόσφαιρα προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες που θα βρουν στο έδαφος θα δημιουργήσουν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες, όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας. Σταδιακά πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα και της ανατολικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα δεχτούν τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Δεν αποκλείεται κάποια από τα φαινόμενα να επηρεάσουν και τους νόμους Αργολίδας και Λακωνίας καθώς και την πολύπαθη περιοχή της Εύβοιας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα όπου υπάρχει και το πρόβλημα των πυρκαγιών. Με τη μαύρη πλάγια γραμμή βλέπετε την μικρό διαταραχή στη βόρεια Ελλάδα τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Τετάρτης

Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή λόγω του ότι η θερμοκρασία θα έχει φτάσει ως το μεσημέρι τους 38 με 40 βαθμούς κελσίου σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας είναι πολύ πιθανόν τα φαινόμενα να είναι πολύ ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας ο νομός Λάρισας ,Μαγνησίας και οι Σποράδες συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για τοπικές καταιγίδες το απόγευμα σύντομης διάρκειας αλλά πιθανόν έντονες.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Αττικής υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων που πιθανόν να είναι ισχυρές.

Για την περιοχή της Εύβοιας πιθανότητα για σποραδικές βροχές ή καταιγίδες είναι μεγάλες για το βόρειο κομμάτι του νησιού και θα είναι ευχής έργο αν όντως σημειωθούν αυτά τα φαινόμενα.

One thought on “11/8/2021 Διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ανατολικής και βόρειας χώρας

  1. Pingback: Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το νομό Λάρισας αλλά και την πόλη το βράδυ της 11ης Αυγούστου 2021. (ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ) και ανάλυση του φαινομένου με χάρτες κ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *