Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Γίνονται ορατές φυσιολογικές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες!

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την ανάλυση του πολλαπλού δείγματος των τριών βασικών προγνωστικών παγκόσμιων μοντέλων.

Σημαντική παρατήρηση!!

Δεν είναι πρόγνωση καιρού δύο εβδομάδων αλλά η τάση που βγαίνει μέσα από την ανάλυση των διαφόρων σεναρίων που παράγουν τα προγνωστικά μοντέλα.  Όταν κάποιος δεν γνωρίζει το αντικείμενο αλλά θέλει να έχει άποψη καλό θα ήταν να φύγει από την προγνωστική μας σελίδα πατώντας το unlike. 

13 με 14 Αυγούστου.

>95% πιθανότητα μικρή αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.  Θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

15 με 17 Αυγούστου.

40% πιθανότητα λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο από τους 33 στους 37 βαθμούς Κελσίου.

33% πιθανότητα για διατήρηση των κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών μεταξύ 32 και 35 βαθμών κελσίου. Δεν αναμένονται φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

27% πιθανότητα για θερμοκρασίες έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα ενώ δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα.

++++++++++++++

18 με 20 Αυγούστου.

28% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή του καιρού στις 20 του μήνα σε τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας με τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα αρχικά πάνω από 40 βαθμούς θα πέσει σημαντικά στις 19 και 20 του μήνα σε επίπεδα των 32 βαθμών κελσίου.

22% πιθανότητα για θερμοκρασίες 38 βαθμών αρχικά που θα πέσουν σημαντικά έως το τέλος της περιόδου στους 32 με 33 λίγα τοπικά φαινόμενα αναμένονται στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

20% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στις 19 και 20 του μήνα με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία αρχικά στους 38 με 39 θα πέσει σταδιακά έως το τέλος της περιόδου στους 31 με 33.

11% πιθανότητα για θερμοκρασίες 36 έως 39 βαθμούς Κελσίου καθόλη τη διάρκεια της περιόδου ενώ θα υπάρξει και κάποια σχετική αστάθεια κυρίως στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο τα ορεινά της Θεσσαλίας και της υπόλοιπης Μακεδονίας με λίγες τοπικές καταιγίδες.

11% πιθανότητα για τοπικές μπόρες το απόγευμα της 20ης Αυγούστου σε τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά ηπειρώτικα όπου θα φτάνει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

8% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού με σημαντική αστάθεια στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο τη Θεσσαλία και την βόρεια Στερεά με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Θερμοκρασία αρχικά υψηλή που θα φτάνει τους 37 με 38 βαθμούς θα πέσει σταδιακά στους 29 με 32.

++++++++++++++++++

21 με 25 Αυγούστου.

41% πιθανότητα για κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες 32 και 35 βαθμών κελσίου. Αστάθεια θα εκδηλωθεί στις 23 -24 και 25 του μήνα σε τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας και πιθανόν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με σποραδικές μπόρες και καταιγίδες.

33% πιθανότητα για αστάθεια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τις 21 έως και τις 25 του μήνα με μικρή πιθανότητα να επηρεάζεται και κάποιος πεδινές περιοχές. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 32 και 35 βαθμών Κελσίου και αυτή κυρίως στα δυτικά.

26% πιθανότητα για θερμοκρασίες 37 με 38 βαθμούς Κελσίου για όλο το πενθήμερο. Καλός καιρός χωρίς φαινόμενα εκτός από τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

+++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 13 με 14 Αυγούστου φαίνεται να σημειώνονται λίγα τοπικά φαινόμενα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας με τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στη συνέχεια για το τριήμερο 15-17 Αυγούστου φαίνεται ότι δεν θα υπάρχουν φαινόμενα στη χώρα και η θερμοκρασία ίσως με σημειώσει μία μικρή πρόσκαιρη άνοδο σε επίπεδα των 36 με 38 βαθμών χωρίς ακραίες καταστάσεις.

Στη συνέχεια για το τριήμερο 18 έως 20 Αυγούστου οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να ξεκινήσουμε με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 38 βαθμών κελσίου αλλά σταδιακά ο καιρός να αλλάξει μετά τις 19 του μήνα και να έχουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες σε πολλά τμήματα πρώτα της δυτικής και βόρειας χώρας και στη συνέχεια και στις υπόλοιπες περιοχές.

Τελος για το πενθήμερο 21 με 25 Αυγούστου οι περισσότερες πιθανότητες συγκλίνουν στο ότι θα έχουμε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ και η αστάθεια θα δηλώσει παρών σε τμήματα από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα και πιθανόν στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Η πιθανότητα για κάποιο ισχυρό θερμό επεισόδιο είναι μηδενική έως και τις 25 του μήνα. Αντίθετα η πιθανότητα να αρχίσει επιτέλους να υπάρχει αστάθεια και να βρέχει σε κάποιες περιοχές της χώρας είναι αρκετά μεγάλη.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *