Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται  αρχικά σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας νεφώσεις με τοπικές σύντομες μπόρες οι οποίες είναι πιθανόν να επεκταθούν τοπικά και σε παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας με γρήγορη βελτίωση. Σταδιακά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλες τις περιοχές της χώρας έως και το μεσημέρι. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία την Θράκη και πιθανόν στα ορεινά της Θεσσαλίας , της Πελοποννήσου και της βόρειας Στερεάς και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής έντασης και διαρκείας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα αλλά αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα ενισχυθεί ο βορειοδυτικός άνεμος στα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 20 έως 40 και τοπικά σε τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών και γρήγορης βελτίωσης. Σταδιακά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βουνά των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος στα παραθαλάσσια και το εσωτερικό έως 4 μποφόρ ενώ στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Λάρισας και της Καρδίτσας θα επικρατήσει ένας βορειοδυτικός άνεμος με την ίδια ένταση. Αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 24 με 41°C

Τρίκαλα 23 με 41°C

Καρδίτσα 23 με 41°C

Βόλος 26 με 38°C

Καλαμπάκα 25 με 40°C

Φάρσαλα 24 με 40°C

Ελασσόνα 23 με 40°C

Αγία 22 με 38°C

Σποράδες 27 με 35°C

+++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις αυξηθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες που πιθανόν σε τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βόρειοι το μεσημέρι και το απόγευμα και σε τμήματα του Ιονίου θα ενισχυθεί ο βορειοδυτικός άνεμος στα 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 22 έως 38 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία την Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα βουνά που υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεάσουν πρόσκαιρα αργά το απόγευμα και κάποια πεδινά τμήματα των Τρικάλων της Λάρισας και της Καρδίτσας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η ευρύτερη περιοχή από πρόσκαιρη μπόρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας βορειοανατολικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και ένας νοτιάς 2 με 3 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 25 με 38/39°C

Τρίκαλα 25 με 38/39°C

Καρδίτσα 24 με 38/39°C

Βόλος 26 με 36°C

Καλαμπάκα 26 με 38°C

Ελασσόνα 24 με 37°C

Φάρσαλα 24 με 37°C

Αγία 23 με 36°C

Σποράδες 27 με 34°C

+++++++++++++++++++

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021. 

Στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει σχεδόν αίθριος καιρός. Σταδιακά από τις προ μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τμήματα και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Πελοπόννησο και τη Χαλκιδική με σταδιακή βελτίωση του καιρού προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν και τα 6.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 37 βαθμούς και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τοπικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες μακριά από τη θάλασσα και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα σποραδικά και άνευ σημασίας και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν παντού.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές ώρες οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σύντομη μπόρα. Ο καιρός γρήγορα από το απόγευμα και μετά θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ που σταδιακά θα ενισχυθούν και στα πεδινά το μεσημέρι στα 3 με 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί σε

Λάρισα 24 με 35°C

Τρίκαλα 24 με 36°C

Καρδίτσα 24 με 36°C

Βόλος 26 με 33°C

Ελασσόνα 22 με 33°C

Φάρσαλα 22 με 34°C

Αγία 22 με 32°C

Καλαμπάκα 24 με 34°C

Σποράδες 26 με 32°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *