Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/8/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΑΝΕΜΟΥ)

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται στη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων όμβρων κυρίως στις Σποράδες και την ανατολική Εύβοια τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές και θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Θερμαϊκό και το Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ και από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο με την ίδια ένταση αλλά σταδιακά προς τις βραδινές ώρες θα στραφούν παντού οι άνεμοι σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν εκτός από το Καρπάθιο που θα φτάσουν τοπικά και τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 33 βαθμούς στην Ηπειρο, τα νησιωτικά τμήματα και τη Θράκη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάνει τοπικά τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέποντας τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια και μόνο στα ανατολικά τμήματα του Πηλίου και τις Σποράδες υπάρχει μικρή πιθανότητα για σύντομες μπόρες το πρωί και γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: Προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και κάποιες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί στα πεδινά τμήματα 2 με 3 μποφόρ και βορειοδυτικοί στα θαλάσσια 6 αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας ανατολικός νοτιοανατολικός άνεμος έως 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση σε σχέση με τον ισχυρό καύσωνα αλλά και πάλι σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 23 με 37°C

Τρίκαλα 22 με 36°C

Καρδίτσα 22 με 36°C

Βόλος 25 με 35°C

Καλαμπάκα 23 με 35°C

Ελασσόνα 22 με 35°C

Φάρσαλα 22 με 35°C

Αγία 22 με 34°C

Σποράδες 27 με 33°C

+++++++++++++++++++++

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ και στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 5 με 6 ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν ένας δυτικός άνεμος 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί από 18 έως 33 στα νησιωτικά τμήματα και τα παραθαλάσσια ενώ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 36 με 38/39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο στα βουνά Υπάρχει πιθανότητα για λίγες τοπικές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί στα θαλάσσια τμήματα έως 3 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει ένα νοτιοανατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 4-5 στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 22 με 39°C

Τρίκαλα 22 με 38°C

Καρδίτσα 22 με 38°C

Βόλος 24 με 37°C

Καλαμπάκα 23 με 37°C

Ελασσόνα 22 με 37°C

Φάρσαλα 22 με 37°C

Αγία 22 με 36°C

Σποράδες 27 με 33°C

++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια της Θεσσαλίας στη Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά των νομών Δράμας Ξάνθης Καβάλας στα βόρεια σύνορα μας στους νόμους Κιλκίς και Σερρών καθώς και στον Όλυμπο και την Πίνδο στη Θεσσαλία.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα κεντρικά και νότια 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 και αργότερα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα των κανονικών θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 21 έως 36 στη Θράκη και τα νησιωτικά τμήματα ενώ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αυτά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στον Όλυμπο και πιθανόν να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από τα θαλάσσια νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά αλλά από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος έως 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σε

Λάρισα 24 με 40°C

Τρίκαλα 23 με 40°C

Καρδίτσα 23 με 40°C

Βόλος 26 με 37°C

Ελασσόνα 24 με 38°C

Φάρσαλα 24 με 38°C

Καλαμπάκα 24 με 39°C

Αγία 22 με 37°C

Σποράδες 27 με 34°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *