5/8/2021 Στο κόκκινο η θερμοκρασία και πάλι σε περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Τελευταία παράσταση της θερμής εισβολής με τη θερμοκρασία και πάλι να ξεπερνάει σε πολλές περιοχές τους 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως βλέπετε στον προγνωστικό χαρτη για τα 1.500 μέτρα υψόμετρο οι θερμοκρασίες βρέθηκαν κοντά στους 26 με 28 βαθμούς κελσίου σε πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.  Παρατηρήθηκε αύρα στην κεντρική Μακεδονία, ολόκληρη την δυτική χώρα και την Ρόδο για αυτό και δεν σημειώθηκαν πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες σε αυτές τις περιοχές. Αντίθετα ανατολικά της Πίνδου αναπτύχθηκαν ισχυροί δυτικοί άνεμοι που δρουν ως καταβατες και έτσι η θερμοκρασία εκτινάχτηκε στους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου. 

 

Επίσης στον χάρτη με τις μέγιστες θερμοκρασίες βλέπετε και τα soundings (μπλε χρωμα) που μετρήθηκαν από τους σταθμούς  στη Θεσσαλονίκη την Αθήνα και το Ηράκλειο  στις 15:00 το μεσημέρι για τη θερμοκρασία στα 1.500 μέτρα υψόμετρο. Σε όλες τις περιφέρειες της χώρας εκτός από τις Κυκλάδες ξεπέρασε η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς Κελσίου.

 

Τέλος έχουμε για σας τις 15 μεγαλύτερες μέγιστες θερμοκρασίες και τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών στους οποίους σημειώθηκαν.

Πηγή θερμοκρασιών: meteo.gr

Aνάλυση και quality control Βασίλειος Πανάκογλου

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *