4/8/2021 Ισχυρός καύσωνας από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Ανάλυση και TOP 15 μεγίστων θερμοκρασίων.

Ημέρα ισχυρού καύσωνα και η σημερινή για τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου της Ρόδου και της Κρήτης όπου η θερμοκρασία στη στάθμη των 1.500 μέτρων ξεπέρασε τοπικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Όσο πιο νότια τόσο πιο υψηλές οι μέγιστες θερμοκρασίες οι οποίες τοπικά στη νότια Πελοπόννησο ξεπέρασαν και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Τα υπόλοιπα τμήματα της χώρας όπως βλέπετε ήταν ανάμεσα από 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα 1500 μέτρα υψόμετρο για αυτό και οι θερμοκρασίες εκεί ξεπέρασαν για λίγο τους 40 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Αιγαίου, την Αττική, την Μακεδονία και τη Θράκη.

Στον τελευταίο πίνακα που παρουσιάζουμε φαίνονται οι 15 πιο υψηλές θερμοκρασίες τη σημερινή ημέρα και οι αντίστοιχοι μετεωρολογικοί σταθμοί στους οποίους σημειώθηκαν. Να τονίσω ότι οι 15 πρώτες μέγιστες θερμοκρασίες της χώρας περνάνε από quality control ώστε να συνάδουν απόλυτα με τις θερμοκρασίες που υπάρχουν στην κατώτερη τροπόσφαιρα και και την παράμετρο γ την σταθερά της ξηρής αδιαβατικής η οποία έχει μία μέγιστη τιμή. 

Πηγή θερμοκρασιών: meteo.gr

Aνάλυση και quality control Βασίλειος Πανάκογλου

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *