Στο κόκκινο περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου σήμερα με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Μεταφορά της θερμής εισβολής την σημερινή μέρα σε τμήματα της Θεσσαλιας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου οπου η θερμοκρασία στη στάθμη των 1.500 μέτρων έφτασαν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 26,5-28,5 βαθμούς Κελσίου για αυτό και παρατηρήθηκαν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες της τάξης των 45 και 46 βαθμών κελσίου. Αντίθετα όπως βλέπετε τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης του βόρειου Αιγαίου και της δυτικής Ελλάδας κρατήθηκαν κάτω από τους 25 βαθμούς κελσίου σε αυτή τη στάθμη για αυτό και όπως βλέπετε και στην επόμενη εικόνα οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν οριακά τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην επόμενη εικόνα βλέπετε τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ανά διαμέρισμα και περιφέρεια της χώρας με κόκκινο χρώμα ενώ με μπλε χρώμα ήταν οι επίσημες τιμές των soundings που δόθηκαν από τα τρία αεροδρόμια στις 15:00 το μεσημέρι τοπική ώρα Ελλάδος. Επιβεβαιώνουν τον πιο πάνω χάρτης ότι τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου και της Κρήτης του είχαν θερμοκρασίες πάνω από 26,5 βαθμούς κελσίου σε αυτή τη στάση έδωσαν και τιμές στον μέγιστης θερμοκρασίας πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου.

Στον επόμενο πίνακα βλέπετε στις 15 μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στη χώρα από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.(meteo.gr)

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *