Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/8/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ)

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και είναι πιθανό να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλες τις περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ηπειρωτικά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 19 έως 41 και τοπικά στη Θεσσαλία τη Στερεά και την Πελοπόννησο 43 με 44 βαθμούς Κελσίου στα θαλάσσια τμήματα έως 38 ενώ στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 42 με 44.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στον Όλυμπο τον Κίσσαβο και την Οθρυς. Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα πνέει ένας βορειοδυτικός ανεμος 3-5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα και ένας νοτιο-ανατολικός 2 με 3 στα θαλάσσια.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 25 με 43°C

Τρίκαλα 25 με 41°C

Καρδίτσα 25 με 42°C

Βόλος 27 με 39°C

Καλαμπάκα 24 με 41°C

Αγια 23 με 38°C

Φάρσαλα 23 με 42°C

Ελασσόνα 23 με 42°C

Σποράδες  27 με 35°C

++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το νοτιοανατολικό Αιγαίο και από νότιες 2-3 στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 41 στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο θα φτάσει τοπικά τους 43 με 45 βαθμούς Κελσίου και στα θαλάσσια τμήματα έως 41.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στον Όλυμπο τον Κίσσαβο το Πήλιο την Όθρυς και τα Χασιά. Πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα να εκδηλωθεί και μία μεμονωμένη καταιγίδα στην πεδιάδα κυρίως στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθεί ένας νοτιοδυτικός άνεμος 3 με 5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά και νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση στα θαλάσσια τμήματα με σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 25 με 45°C

Τρίκαλα 25 με 42°C

Καρδίτσα 25 με 43°C

Βόλος 27 με 41°C

Αγια 24 με 41°C

Φάρσαλα 24 με 43°C

Ελασσόνα 24 με 43°C

Καλαμπάκα 25 με 42°C

Σποράδες 29 με 38°C

++++++++++++++++++++

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως σε τμήματα των νόμων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Φλώρινας και Ιωαννίνων. Θα παραμείνουν υψηλές οι θερμοκρασίες από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα αλλά όχι πάνω από τους 40 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα και μεταβλητοι στο Αιγαίο που αργά το βράδυ θα αρχίσουν να στρέφονται από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στη δυτική χώρα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 17 έως 36 βαθμούς στα δυτικά τμήματα και ως 40 βαθμούς στην στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη και τη Ρόδο.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται στην Πίνδο και τον Όλυμπο να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες θα επικρατήσει παντού ένας δυτικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφεί σε βορειοδυτικό στα θαλάσσια τμήματα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση μεν αλλά σε υψηλά επίπεδα δε θα κυμανθεί σε:

Λάρισα 26 με 39°C

Τρίκαλα 25 με 37°C

Καρδίτσα 25 με 38°C

Βόλος 27 με 38°C

Καλαμπάκα 25 με 36°C

Ελασσόνα 24 με 37°C

Φάρσαλα 24 με 38°C

Αγια 24 με 37°C

Σποράδες 27 με 34°C

 

Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στη χώρα για τις επόμενες τρεις μέρες.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *