Μέγιστες θερμοκρασίες Ελλάδος 1η Αυγούστου 2021. Που χτύπησε κόκκινο η θερμοκρασία σήμερα μόνο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Μικρή ενίσχυση του βόρειου ανέμου στο Αιγαίο με αποτέλεσμα οι μέγιστες θερμοκρασίες να συγκρατηθούν όπως αναμένονταν κοντά στους 42 με 43 βαθμούς και αυτοί κυρίως στη δυτική Ελλάδα.  Βλέπετε στο χάρτη τη θερμοκρασία στα 1500 μέτρα υψόμετρο που βρέθηκε κοντά Στους 26 με 28 βαθμούς σε όλη τη δυτική Ελλάδα ενώ αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα κοντά στους 23 με 25 βαθμούς για αυτό και η θερμοκρασία ήταν σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.  Τα soundings που έγιναν τις μεσημεριανές ώρες στα αεροδρόμια των τριών σταθμών είχαν τις εξής τιμές στη στάθμη των 1.500 μέτρων υψόμετρο περίπου.

Θεσσαλονίκη 24,2 βαθμοί κελσίου

Αθήνα 24,0 βαθμοί κελσίου

Ηράκλειο 24,4 βαθμοί κελσίου.

Από την αυριανή μέρα οι θερμοκρασίες στη στάθμη των 1.500 μέτρων θα ανέβουν στους 26 με 28 βαθμούς κελσίου σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από την Μακεδονία έως και την Πελοπόννησο για αυτό και αναμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας κατά 2-3 βαθμούς κελσίου σε σχέση με σήμερα. Θα επικρατήσουν επίσης και σχετικά δυτικοί άνεμοι σε κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου που ευνοούν την άνοδο της θερμοκρασίας θερμοκρασίας.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά διαμέρισμα της χώρας. Περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και του κεντρικού Αιγαίου βρέθηκαν σε τιμές κάτω από 40 βαθμούς Κελσίου την ίδια στιγμή που σε όλες τις άλλες περιφέρειες της χώρας η θερμοκρασία ξεπέρασε αρκετά του 40.

 

Μπορείτε να δείτε  και τις 15 μεγαλύτερες θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα από το τεράστιο δίκτυο των μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών(meteo.gr).

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *