Τάση του καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 24ης Ιουλίου 2021(ΚΑΥΣΩΝΑΣ!!)

Τάση καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία  της 24ης Ιουλίου 2021.

27 με 28 Ιουλίου.

>95% πιθανότητα για θερμοκρασίες 38 με 42 βαθμούς Κελσίου σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

++++++++++++++

29 έως 31 Ιουλίου.

72% πιθανότητα για θερμοκρασίες 40 με 43 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας.

28% πιθανότητα για θερμοκρασίες αρχικά 42 έως 43 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

1 έως 3 Αυγούστου

>85% πιθανότητα για θερμοκρασίες 42 με 45 βαθμών κελσίου σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου. 

++++++++++++++++++

4 έως 8 Αυγούστου 

44% πιθανότητα για συνέχιση του καύσωνα στη Θεσσαλία την Στερεά και την Πελοπόννησο με θερμοκρασίες 42 έως 45 βαθμών κελσίου  και σημαντική πτώση από τις 8 του μήνα και μετά σε όλη τη χώρα και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά.

33% πιθανότητα ελαφρύς καύσωνας της τάξης των 38 με 41 βαθμών Κελσίου στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο,

23% πιθανότητα για θερμοκρασίες της τάξης των 37 με 39 βαθμών Κελσίου και μόνο στις 8/8 θα υπάρξει έξαρση με 43 έως 44 βαθμούς κελσίου σε ανατολική Στερεά, Θεσσαλία και ανατολική Πελοπόννησο.

+++++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Απόλυτα καλοκαιρινός ο καιρός τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα με τη θερμοκρασία σε συνεχή άνοδο σε πολύ ψηλά επίπεδα για την εποχή. Η περίοδος 27 με 28 Ιουλίου θα είναι η πρώτη που η θερμοκρασία θα φτάσει και θα ξεπεράσει τοπικά τους 40 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της δυτικής και Βόρειας χώρας κυρίως.  

Ο καύσωνας θα συνεχιστεί έως και το τέλος του μήνα αφού και πάλι οι μεγαλύτερες πιθανότητες άνω του 90% είναι να συνεχίσουμε να δεχόμαστε θερμοκρασίες των 40 έως και 43 βαθμών κελσίου στη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Μακεδονία και τη Δυτική στερεά και Δυτική Πελοπόννησο.

Οι πρώτες 3 μέρες του νέου μήνα φαίνεται να ξεκινούν με ισχυρό καύσωνα της τάξης των 42 με 45 βαθμών κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής κυρίως ηπειρωτικής χώρας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό άνω του 85%.

Τέλος για την περίοδο 4 έως 8 Αυγούστου οι μεγαλύτερες πιθανότητες περίπου 45% είναι να συνεχιστεί ο ισχυρός καύσωνας της τάξης των 42 με 45 βαθμών κελσίου έως και τις 7 του μήνα σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας ενώ δεν θα λείπουν και οι 40 βαθμοί Κελσίου στην υπόλοιπη χώρα.

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *