Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/7/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας της Λάρισας της Μαγνησίας της βόρειας Εύβοιας στις Σποράδες στο νομό Θεσσαλονίκης της Λακωνίας και τα ορεινά της Πελοποννήσου τοπικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες κυρίως. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Εύβοιας της ανατολικής Στερεάς και πιθανόν σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και στα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ ο καιρός στα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.  Στα υπόλοιπα τμήματα κυρίως του Ιονίου και του Αιγαίου ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι λίγα και σύντομα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ κυρίως στα βόρεια τμήματα και βορειοδυτικοί 3-4 στις υπόλοιπες περιοχές.

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 31 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές 32 με 33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά έως 28 με 30 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες με λίγες τοπικές μπόρες που τις μεσημεριανές ώρες θα σταματήσουν και θα μεταφερθούν σε πεδινά τμήματα στο εσωτερικό με βελτίωση αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και σύντομα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί έως 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 32°C

Τρίκαλα 20 με 33°C

Καρδίτσα 19 με 33°C

Βόλος 22 με 30°C

Καλαμπάκα 20 με 32°C

Ελασσόνα 19 με 31°C

Φάρσαλα 19 με 31°C

Aγια 19 με 30°C

Σποράδες 24 με 28°C

+++++++++++++++++++++

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας καθώς και στα βόρεια της Εύβοιας τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της ορεινής Ηπείρου και της κεντρικής Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγες τοπικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται σε όλες τις περιοχές και μόνο στην περιοχή της ανατολικής Εύβοιας και των Σποράδων οι νεφώσεις θα συνεχίσουν να δίνουν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 μποφόρ και πιθανόν στα ανατολικά τμήματα το απόγευμα και 8 και βορειοδυτικοί έως 4 με 5 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 31 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές 32 με 34 βαθμούς Κελσίου  και στα νησιά του Αιγαίου έως 29.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα θα μεταφερθούν και στα υπόλοιπα τμήματα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπονται λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σύντομες μπόρες με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ στις Σποράδες ενώ στα πεδινά τμήματα αρχικά ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 19 με 31°C

Τρίκαλα 19 με 32°C

Καρδίτσα 19 με 31°C

Βόλος 21 με 29°C

Καλαμπάκα 19 με 31°C

Φάρσαλα 18 με 31°C

Ελασσόνα 18 με 30°C

Αγία 18 με 28°C

Σποράδες 23 με 28°C

++++++++++++++++++++++

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στα ανατολικά της Εύβοιας με μικρή πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με μικρή σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια προς το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 33 και τοπικά σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα λίγων σύντομων βροχών και γρήγορης βελτιώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρωί και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 19 με 33°C

Τρίκαλα 19 με 34°C

Καρδίτσα 19 με 33°C

Βόλος 21 με 31°C

Καλαμπάκα 19 με 33°C

Φάρσαλα 18 με 32°C

Ελασσόνα 17 με 32°C

Αγία 18 με 30°C

Σποράδες 23 με 28°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *