Τάση του καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20ης Ιουλίου 2021.

Τάση του καιρού στη χώρα για τις επόμενες 14 ημέρες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20ης Ιουλίου 2021.

23 με 24 Ιουλίου.

Η γενική επικρατούσα τάση είναι για μικρή αστάθεια σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης της Χαλκιδικής και στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 31 και 33 βαθμών κελσίου.

++++++++++++++

25 με 27 Ιουλίου.

Η επικρατούσα τάση είναι για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις μόνο στα βουνά. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 35 με 36 βαθμούς θα φτάσουμε στο τέλος της περιόδου τους 38 σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

+++++++++++++

28 με 30 Ιουλίου.

65% πιθανότητα για σύντομο κύμα καύσωνα αρχικά ενώ στο τέλος της περιόδου θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης και η θερμοκρασία θα σημειώσει κάμψη. Αναμένοντας θερμοκρασίες της τάξης των 38 με 40 βαθμών Κελσίου κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα ενώ στο τέλος της περιόδου θα σημειωθεί πτώση στα βόρεια.

35% πιθανότητα για κύμα καύσωνα στη χώρα μας και λίγες τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 39 με 42 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

++++++++++++++++++

31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου.

28% πιθανότητα για αρχικά αρκετή ζέστη αλλά στη συνέχεια μικρή αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα καύσωνα μεταξύ 39 και 41 βαθμών Κελσίου αλλά στη συνέχεια θα πέσει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

52% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πολύ λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα βρίσκεται όλες τις μέρες μεταξύ 38  και 40 βαθμών κελσίου.

20% πιθανότητα για τοπική αστάθεια στη Μακεδονία  με τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας στην αρχή και βελτίωση στη συνέχεια.  Θερμοκρασίες σε υψηλά επίπεδα μεταξύ 36 και 38 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Σύνοψη.

Κανονικές θερμοκρασίες το διήμερο 23 με 24 Ιουλίου και λίγες μπόρες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Στη συνέχεια βελτιωμένος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας έως 38 με 41 βαθμούς Κελσίου έως τις 27 του μήνα. Η καλοκαιρία φαίνεται να συνεχίζεται για τις επόμενες ημέρες μέχρι και τις 30 Ιουλίου με λίγες καταιγίδες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία και πάλι κοντά στους 40 βαθμούς αρχικά φαίνεται να πέφτει κατά πάσα πιθανότητα σε κανονικά επίπεδα. Τέλος για τις πρώτες μέρες του νέου μήνα τα σενάρια είναι αρκετά αλλά το επικρατων αυτή τη στιγμή είναι να σημειωθούν κάποιες καταιγίδες και πάλι στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης αλλά οι θερμοκρασίες να παραμένουν και πάλι σε υψηλά επίπεδα από τη Θεσσαλία και κάτω προσεγγίζοντας κάποιες μέρες και τους 40 βαθμούς Κελσίου.  Το φετινό δραματικό καλοκαίρι μετά τα μέσα Ιουνίου φαίνεται να συνεχίζεται λοιπόν και τις πρώτες ημέρες του νέου μήνα αλλά και τις τελευταίες του Ιουλίου. Υπομονή!!

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

4 thoughts on “Τάση του καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 20ης Ιουλίου 2021.

  1. Αντώνης says:

    Εύχομαι να μην έχουμε φωτιές… Τη ζέστη θα την αντέξουμε, θέλοντας και μη…
    Καλή επιτυχία Βασίλη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *