Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/7/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021.

Προβλέποντας καιρός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και στα παράλια της Θεσσαλίας και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές μπόρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στη δυτική Πελοπόννησο όπου δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να εκδηλωθούν λίγες μπόρες. Σταδιακά προς το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα τις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα.

Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα βορειοδυτικοί άνεμοι 2 με 3 μποφόρ στο Κρητικό νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 31 και τοπικά στα ανατολικά τμήματα 33 με 34 βαθμούς και στα νησιωτικά έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός και μόνο στα παραθαλάσσια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές οι μπόρες που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τις Σποράδες με βελτίωση το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα ορεινά κυρίως τμήματα να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις που το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν. Υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης μπόρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 35°C

Τρίκαλα 20 με 35°C

Καρδίτσα 20 με 35°C

Βόλος 23 με 33°C

Καλαμπάκα 21 με 34°C

Ελασσόνα  19 με 34°C

Φάρσαλα  19 με 34°C

Αγιά 19 με 33°C

Σποράδες 24 με 30°C

+++++++++++++++++

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της Μακεδονίας με λίγες τοπικές μπόρες άνευ σημασίας. Σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης της Χαλκιδικής της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες σύντομες μπόρες και καταιγίδες. Υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης σύντομης μπόρας και στην πόλη της Αθήνας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 33 και στα κεντρικά και νότια τμήματα και 34 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το πρωί στα παραθαλάσσια. Σταδιακά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν στο εσωτερικό και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας καθώς και στην περιοχή της Όθρυς.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρη μπόρα άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθεί ο βορειοδυτικός άνεμος τα 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες και στα 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε

Λάρισα 21 με 36°C

Τρίκαλα 21 με 36°C

Καρδίτσα 21 με 36°C

Βόλος 23 με 34°C

Φάρσαλα 20 με 35°C

Αγιά  19 με 34°C

Καλαμπάκα 21 με 35°C

Ελασσόνα 20 με 35°C

Σποράδες 24 με 31°C

+++++++++++++++++

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο καιρός στο βελτιωθεί παντού το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό και 7 μποφόρ από βόρειες βορειοανατολικές στο υπόλοιπο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση μικρή προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 32 στη βόρεια Ελλάδα ενώ σε τμήματα της δυτικής Στερεάς της νότιας Ηπείρου και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και γρήγορα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση και από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 34°C

Τρίκαλα 20 με 34°C

Καρδίτσα 20 με 34°C

Βόλος 22 με 32°C

Καλαμπάκα 21 με 33°C

Ελασσόνα 19 με 32°C

Φάρσαλα 19 με 33°C

Αγία 19 με 32°C

Σποράδες 24 με 30°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *