Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-19/7/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις προ μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αρχίσουν να αυξάνονται σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν και το απόγευμα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας μακριά από τη θάλασσα.  Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν αργά το απόγευμα στα  ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας. Κατά τόπους θα είναι ισχυρές οι καταιγίδες και υπάρχει μικρή έως μέτρια πιθανότητα για τοπικές χαλαζοπτώσεις.  Προειδοποιούμε ότι οι νόμοι που ενδέχεται να έχουν τα εντονότερα φαινόμενα είναι Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Τρικάλων, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων και Λάρισας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6, στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου νοτιοανατολικοί 3 με 4 και μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί ρεύμα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 32 και τοπικά 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 30.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλο το διαμέρισμα και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στο εσωτερικό μακριά από τη θάλασσα και τα νησιωτικά τμήματα.  Τα φαινόμενα κατά τόπους στο νομό Λάρισας και κυρίως Τρικάλων και Καρδίτσας θα είναι ισχυρά. Μικρή ως μέτρια πιθανότητα χαλαζόπτωσης. Στο νομό Μαγνησίας τα περισσότερα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στην Όθρυς και τις γύρω περιοχές. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθεί καταιγίδα το απόγευμα με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα νησιωτικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σημαντική κάμψη θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 31°C

Τρίκαλα 20 με 30°C

Καρδίτσα 20 με 30°C

Βόλος  22 με 30°C

Καλαμπάκα  18 με 29°C

Ελασσόνα 18 με 29°C

Φάρσαλα 18 με 30°C

Αγιά  19 με 30°C

Σποράδες 24 με 30°C

+++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.

Προβλέπεται  τις πρωινές ώρες στην δυτική και κεντρική Μακεδονία την Θεσσαλία και τις Σποράδες άστατος καιρός με τοπικές βροχές και λίγες μπόρες με πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές και καταιγίδες μακριά από τη θάλασσα σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Πιθανόν λίγες καταιγίδες να εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτης καθώς και της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης. Προειδοποιούμε ότι οι νόμοι που πιθανόν να έχουν τα εντονότερα φαινόμενα θα είναι της Φλώρινας Καστοριάς, Γρεβενών Ιωαννίνων και ορεινά κυρίως τμήματα των νομών Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας.  Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων 4 με 5 και στο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε δροσερά επιτέλους επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 14 έως 33 και τοπικά 35 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά τμήματα ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές  και στο εσωτερικό αλλά και τις Σποράδες τις πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα ενισχυθεί και πάλι και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες στα πεδινά τμήματα μακριά από τη θάλασσα  και τα νησιωτικά τμήματα. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανόν έντονα για λίγο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σύντομης μπόρας και βελτίωση στη συνέχεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα η αστάθεια θα αυξηθεί και ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή η καταιγίδα που γρήγορα θα σταματήσει και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα επικράτησε ένα νότιο ρεύμα 2 με 3 μποφόρ και στα ορεινά και τα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 20 με 33°C

Τρίκαλα 19 με 33°C

Καρδίτσα 19 με 33°C

Βόλος 21 με 30°C

Καλαμπάκα 19 με 31°C

Ελασσόνα 18 με 30°C

Φάρσαλα 18 με 32°C

Αγιά 18 με 31°C

Σποράδες 23 με 29°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-19/7/2021 (+ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  1. Αντώνης says:

    Μακάρι να αποφευχθούν χαλαζοπτώσεις, γιατί οι ζημιές αυτή την εποχή είναι μη αναστρέψιμες στις καλλιέργειες.. Οι βροχές, καλοδεχούμενες, η φύση διψάει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *