Πρώτα σημάδια δροσιάς από αύριο στα δυτικά. Αναλυτικός χάρτης φαινομένων και μεγίστων θερμοκρασιών.

Ψυχρή λίμνη στη μέση τροπόσφαιρα από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί αργά προς την περιοχή της Ιταλίας και των δυτικών Βαλκανίων όπου προκαλεί σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Είναι το σύστημα που προκάλεσε τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Γερμανίας του Λουξεμβούργου του Βελγίου και της Ολλανδίας. Μεταφέρει ασταθείς και υγρές αέριες μάζες που σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που συναντά στο διάβα του δημιουργεί καταιγιδοφόρα νέφη.  Είναι αρκετά οργανωμένο καθ’ ύψος με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά την Κυριακή και τη Δευτέρα

Για την αυριανή μέρα Σάββατο 17 Ιουλίου η θερμοκρασία στη δυτική Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική κάμψη και δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου αφού δροσεροί άνεμοι θα πνέουν από τη θάλασσα προς την ξηρά. Αντίθετα ανατολικά της Πίνδου οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν για μία τελευταία μέρα σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 36 με 37 βαθμούς κατά μέσο όρο. 

Να τονίσουμε ότι την αυριανή ημέρα δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στη χώρα μας εκτός από τις περιοχές της Καστοριάς και της Φλώρινας και ίσως και τα υπόλοιπα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα  όπως φαίνεται και στον αποκλειστικό χάρτη που ετοιμάσαμε για σας.

Αύριο το μεσημέρι θα αναρτηθεί 3 ήμερη πρόγνωση καιρού Ελλάδας και Θεσσαλίας.  Θα καλύπτει δηλαδή την Κυριακή τη Δευτέρα και την Τρίτη.  Είναι οι 3 μέρες τις οποίες θα εξελιχθεί η διαταραχή και θα δούμε αναλυτικά ποιες περιοχές και με τι ένταση θα επηρεάσει.

ΠΗΓΗ: TROPICALTIDBITS.COM

Ελάτε στην παρέα μας είτε στο προσωπικό μου προφίλ είτε στην σελίδα των καιρικών προγνώσεων.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Σελίδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *