Πιθανές περιοχές καταιγίδων 11/7/2021

 

ΕΛΛΑΔΑ

Τα προγνωστικά στοιχεία για τη σημερινή μέρα δεν έχουν αλλάξει. Η ραχοκοκαλιά της Πίνδου ,η Δυτική Μακεδονία και κάποια λίγα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι υποψήφιες για κάποιες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. 

 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας και πιθανόν και σε κάποια άλλα τμήματα της Καλαμπάκας της Ελασσόνας και τωνχασίων που γρήγορα θα σταματήσουν.

+++++++++

 ΚΥΡΙΑΚΗ 11/7/2021 ΕΛΛΑΔΑ

Για την αυριανή ημέρα Κυριακή 11 Ιουλίου φαίνεται ότι δεν θα αλλάξει και πολύ η χωρική κατανομή των φαινομένων. Σύντομες αλλά πιθανόν ισχυρές θα είναι οι καταιγίδες που θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Λίγες σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας που πιθανό να επηρεάσουν και τμήματα του Βερμίου και των Πιερίων.

 ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στη Θεσσαλία και πάλι ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα δεχτούν τα πιο αξιόλογα φαινόμενα ενώ λίγες καταιγίδες θα ξεφύγουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα της Καλαμπάκας της Ελασσόνας Και πιθανόν των Χασίων.  Για τα πεδινά τμήματα δεν αναμένεται ανάπτυξη καταιγίδας τη σημερινή ημέρα αλλά ούτε και την αυριανή.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *