Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-11/7/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις προ μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν  στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες οι καταιγίδες μικρής διάρκεια. Υπάρχει πιθανότητα λίγοι οι μεμονωμένοι όμβροι να σημειωθούν και σε τμήματα στο νομό Λάρισας Μαγνησίας και Φθιώτιδας άνευ σημασίας.

 Προβλέπεται στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά ανατολικά και 7 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 37 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη Στερεά και την Πελοπόννησο  σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές τοπικά 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα που πιθανόν να δώσουν λίγους όμβρους στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και μετά το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 22 έως 37°C

 Τρίκαλα 22 έως 37°C

 Καρδίτσα 22 έως 37°C

 Βόλος 24 έως 35°C

 Καλαμπάκα 23 έως 36°C

 Ελασσόνα 21 έως 35°C

 Φάρσαλα 21 έως 36°C

 Αγια 20 έως 35°C

 Σποράδες 25 έως 31°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και στα παραθαλάσσια τμήματα των νομών Λάρισας και Μαγνησίας νεφώσεις με λίγες τοπικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες οι μεμονωμένες καταιγίδες που γρήγορα θα σταματήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 7 μποφόρ και πιθανόν με ριπές στα κεντρικά και νότια στα 8 ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 37 βαθμούς στα ηπειρωτικά ενώ σε περιοχές στο Αιγαίο και γύρω από αυτό δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 34.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο εσωτερικό με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας που πιθανόν να δώσουν λίγες μπόρες. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλα τα τμήματα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και πιθανόν Λάρισας ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις πρόσκαιρα θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης  μπόρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα ανατολικοί 2 με 3 και το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα έως 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 21 με 34°C

 Τρίκαλα 22 με 35°C

 Καρδίτσα 21 με 35°C

 Βόλος 23 με 33°C

 Καλαμπάκα 22 με 34°C

 Ελασσόνα 20 με 33°C

 Φάρσαλα 20 με 33°C

 Αγιά 19 με 32°C

 Σποράδες  24 με 30°C

+++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην Ήπειρο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες ή  καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στους νόμους Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Ευρυτανίας, Αρκαδίας και στα ορεινά  των υπολοίπων νόμων να είναι έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.  Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βοριάδες 6 με 7 μποφόρ και δυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας από 16 έως 34 και τοπικά στις ευπαθείς περιοχές 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά ότι πάνω από 31 με 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς και στην περιοχή της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας.

 Λάρισα: προβλέπονται λίγες νεφώσεις και πολύ μεγάλη διάρκεια ηλιοφάνειας αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες στα βόρεια ορεινά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά θα αναπτυχθεί ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες που το μεσημέρι θα φτάσει τα 4 μποφόρ και στις πεδινές περιοχές με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 21 με 34°C

 Τρίκαλα 22 με 34°C

 Καρδίτσα 20 με 34°C

 Βόλος 23 με 30°C

 Ελασσόνα 19 με 32°C

 Φάρσαλα  19 με 33°C

 Αγια 19 με 30°C

 Καλαμπάκα 21 με 33°C

 Σποράδες 24 με 29°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία που δεν αποκλείεται να δίνουν λίγες σποραδικές μπόρες με πρόσκαιρη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου.  της δυτικής Θεσσαλίας. της δυτικής Μακεδονίας. της δυτικής Στερεάς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ και στην υπόλοιπη χώρα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 34 και τοπικά σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Αιγαίο και γύρω από αυτό δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 34.

Θεσσαλία: προβλέπονται λίγες νεφώσεις στα ορεινά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά τμήματα της Ελασσόνας της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Καρδίτσας συνεχώς θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με βελτίωση το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα θαλάσσια βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση ενώ στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 21 με 34°C

 Τρίκαλα 22 με 34°C

 Καρδίτσα 20 με 34°C

 Βόλος 23 με 30°C

 Ελασσόνα 19 με 32°C

 Φάρσαλα  19 με 33°C

 Αγια 19 με 30°C

 Καλαμπάκα 21 με 33°C

 Σποράδες 24 με 29°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *