Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/7/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει  κατά τόπους στην ηπειρωτική χώρα και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ορεινές περιοχές. Τοπικά φαινόμενα πιθανόν να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Χαλκιδικής της Λάρισας της Μαγνησίας της Φθιώτιδας της Εύβοιας της Βοιωτίας και της Αττικής. Μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στα ορεινά της Κρήτης.  Τα φαινόμενα θα είναι σύντομα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πάρα πολύ μικρή. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

 Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και μόνο στο Κρητικό και τη θάλασσα Καρπάθου θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 5 με 6. Τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα οι δυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά τμήματα.

 Θερμοκρασία σε σχετικά κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 34 βαθμούς στη δυτική και βόρεια Ελλάδα ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου και της ανατολικής Ρόδου θα φτάσει τοπικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές και πιθανόν σε κάποια πεδινά τμήματα  των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας – Σποράδες. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλοκαίρια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθεί το δυτικό ρεύμα στα 3 με 4 μποφόρ στις πεδινές και ορεινές περιοχές ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 21 με 37°C

 Τρίκαλα 21 με 37°C

 Καρδίτσα 21 με 37°C

 Βόλος 23 με 34°C

 Καλαμπάκα 22 με 36°C

 Ελασσόνα 20 με 35°C

 Φάρσαλα 20 με 36°C

 Αγια 19 με 34°C

 Σποράδες 25 με 32°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 7 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες.  Υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης  μεμονωμένης μπόρας και στην Πάρνηθα αλλά και τα ορεινά της Κρήτης αργά το απόγευμα. Tο βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Ιόνιο και το Θερμαϊκό που σταδιακά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 17 έως 35 και τοπικά στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές 36 με 37 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στις ορεινές περιοχές.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα άνευ σημασίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και γρήγορα στα θαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ ενώ πρόσκαιρα θα ενισχυθούν το μεσημέρι και στις πεδινές περιοχές στα 4 με 5 με εξασθένηση αργά το βράδυ παντού.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 21 με 37°C

 Τρίκαλα 21 με 37°C

 Καρδίτσα 21 με 37°C

 Βόλος 23 με 34°C

 Καλαμπάκα 22 με 36°C

 Ελασσόνα 20 με 35°C

 Φάρσαλα 20 με 36°C

 Αγια 19 με 34°C

 Σποράδες 25 με 32°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας που αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4.

 Θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 17 έως 35 και τοπικά 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά έως 32.

 Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς έως 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

Λάρισα 21 με 37°C

 Τρίκαλα 21 με 37°C

 Καρδίτσα 21 με 37°C

 Βόλος 23 με 34°C

 Καλαμπάκα 22 με 36°C

 Ελασσόνα 20 με 35°C

 Φάρσαλα 20 με 36°C

 Αγια 19 με 34°C

 Σποράδες 25 με 32°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *