Μειωμένη αλλά υπαρκτή η αστάθεια και τη σημερινή μέρα. Αναλυτικός χάρτης.

Βελτιώθηκε πρόσκαιρα ο καιρός μετά τις πρωινές καταιγίδες που έπληξαν το Βόρειο Αιγαίο και έγκυρα και έγκαιρα σας είχαμε ενημερώσει και προχωράμε στις απογευματινές ώρες της σημερινής ημέρας.  Tο μπάσιμο του βοριά η μείωση της σχετικής υγρασίας στις περισσότερες στάθμες της τροπόσφαιρας και η μειωμένη αστάθεια θα δώσουν λιγότερα φαινόμενα και πιο ασθενή από χθες.

 Όπως βλέπετε και στο χάρτη τμήματα των νόμων Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, νότια του Έβρου και τα ανατολικά της Χαλκιδικής δίνουν τις σημαντικότερες πιθανότητες για κάποιες καταιγίδες. Υπαρκτή πιθανότητα για λίγες σύντομες χαλαζοπτώσεις.

 Λίγες σποραδικές καταιγίδες φαίνεται να επηρεάζουν και περιοχές της Φλώρινας της Καστοριάς της Κοζάνης και τα ορεινά της Πιερίας του νομού Λάρισας των Γρεβενών και της Ημαθίας. Μικρή πιθανότητα για σύντομες χαλαζοπτώσεις.

 Τέλος λίγες μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν και σε κάποια ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν στις Σποράδες.

  Στην Αττική όπως βλέπετε υπάρχει πιθανότητα στην Πάρνηθα και πέριξ του όρουςνα σημειωθεί κάποια μεμονωμένη καταιγίδα.

 Στην περιοχή της Θεσσαλίας μόνο σε ορεινά τμήματα της Καρδίτσας της Μαγνησίας και της Λάρισας υπάρχει το ενδεχόμενο για μεμονωμένα φαινόμενα.

 Στην Θεσσαλονίκη δεν αναμένεται σήμερα κάποια καταιγίδα στην πόλη ή στην ευρύτερη περιοχή.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *