Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-4/7/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης  και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.  Μέτρια έως μεγάλη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τη  δυτική χώρα ενώ θα είναι μικρή στα υπόλοιπα τμήματα. Μεγάλη προσοχή στις ευπαθείς ομάδες. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα οι δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 4 με 6 μποφόρ  καθώς και στη θαλάσσια των Κυθήρων.

 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 41 στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 41 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα. Μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

 Λάρισα:  προβλέπεται αίθριος καιρός και πολύ ζεστός. Προσοχή στις ευπαθείς ομάδες.

  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν οι δυτικοί άνεμοι στα 4 με 6 μποφόρ στα πεδινά και ορεινά τμήματα ενώ στα θαλάσσια θα είναι ένας ανατολικός άνεμος 2 με 3 μποφόρ. Το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

 Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 25 με 42/44°C

 Τρίκαλα 25 με 42/43°C

 Καρδίτσα 25 με 42/43°C

 Βόλος 27 με 41°C

 Καλαμπάκα 26 με 41°C

 Ελασσόνα 24 με 41°C

 Φάρσαλα 24 με 42/43°C

 Αγία 23 με 40°C

 Σποράδες 29 με 37°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους που προς το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αρχικά αλλά σταδιακά θα συννεφιάσει  και στην κεντρική Μακεδονία και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

 Η θερμοκρασία σε μικρή κάμψη στα δυτικά και βόρεια θα κυμανθεί από 15 έως 36 στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ στην  Θεσσαλίας την ανατολικής και νότιας Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά την νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  4 με 5 μποφόρ παντού με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία για τελευταία μέρα σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 23 με 39°C

 Τρίκαλα 21 με 38°C

 Καρδίτσα 21 με 38°C

 Βόλος 25 με 37°C

 Καλαμπάκα 21 με 36°C

 Ελασσόνα 21 με 36°C

 Φάρσαλα 22 με 38°C

 Αγία 20 με 36°C

 Σποράδες 26 με 34°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 3 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας που τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας των Σποράδων της ανατολικής Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Από αργά το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο και 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ.

 Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί κατά μέσο όρο  θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 13 έως 35 βαθμούς ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους που ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και λίγες σποραδικές καταιγίδες στις Σποράδες. Τα φαινόμενα προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σταματήσουν παντού.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί θαλάσσια 5 με 6 μποφόρ ενώ το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 3-4 και στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 21 με 35°C

 Τρίκαλα 21 με 35°C

 Καρδίτσα 21 με 35°C

 Βόλος 23 με 32°C

 Καλαμπάκα 22 με 34°C

 Φάρσαλα 20 με 34°C

 Ελασσόνα 20 με 33°C

 Αγία 20 με 32°C

 Σποράδες 26 με 30°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 4 Ιουλίου 2021.

 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης οι νεφώσεις θα αυξηθούν με πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μόνο στη θάλασσα Κυθήρων και Καρπάθου στα 6 με 7 μποφόρ  με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 17 έως 35 βαθμούς ενώ τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 36 με 37.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση και ασθενείς αρχικά στα πεδινά και το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 21 με 36°C

Τρίκαλα 21 με 36°C

Καρδίτσα 21 με 36°C

Βόλος 23 με 33°C

Καλαμπάκα 21 με 35°C

Ελασσόνα 20 με 34°C

Φάρσαλα 20 με 35°C

Αγία 20 με 33°C

Σποράδες 26 με 32°C


 

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *