Που χτύπησε κόκκινο η θερμοκρασία σήμερα 25 Ιουνίου 2021.

Συνεχίστηκε ο μέτριος καύσωνας και τη σημερινή ημέρα σε πολλές ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας. Το άλλο χαρακτηριστικό του καιρού είναι ότι έγκαιρα προειδοποιήσαμε  για συντομες αλλά έντονες καταιγίδες σε τμήματα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της Μακεδονίας το μεσημέρι και το απόγευμα.  Αυτό που μας ξέφυγε μόνο ήταν κάποιες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Αρκαδίας και της Λακωνίας τα οποία δεν φάνηκαν στην ανάλυση των προγνωστικών soundings που κάναμε.

 Στα της θερμοκρασίας να πούμε ότι και σήμερα η οροφή ήταν οι 42 βαθμοί Κελσίου όπως ακριβώς το αναφέρουμε εδώ και μία εβδομάδα τουλάχιστον στις αναρτήσεις μας.  Ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες από αξιόπιστους μηχανικά αεριζόμενους μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν:

42°C    Τρίκαλα Θεσσαλίας – Αγία Τριάδα Φθιώτιδας –  Στυλίδα Φθιώτιδας

41°C   Λάρισα – Πλατανούλια ΛάρισαςΔένδρα Τυρνάβου – Πλατύκαμπος Λάρισας-  Χάλκη Λάρισας- Μουζάκι Καρδίτσας- Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας – Λιβαδειά – Αγρίνιο – Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας -Γυναικόκαστρο Κιλκίς – Μακρακώμη Φθιώτιδας – Θήβα – Καρδίτσα – Λευκοχώρι Φθιώτιδας-Πεδινό Κιλκίς- Τραγανα

40°C   Καλαμπάκα – Βέροια – Ιθάκη – Πάργα – Λαμία – Κωπαΐδα – Μόρνος – Σίβας Ηρακλείου – Σπάρτη – Ηγουμενίτσα – Νεμέα – Σκυλίτσι Ημαθίας- Κέρκυρα – Κιλκί ς- Άμφισσα – Ζάκυνθος- Νέσσωνας Τεμπών – Καισάρεια Κοζάνης.

 Για αύριο Σάββατο η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Την αυριανή μέρα δεν αποκλείεται να δούμε  και λίγες μεμονωμένες τιμές των 43 βαθμών κελσίου.   

Η αστάθεια θα είναι και πάλι παρούσα και έντονη σε τμήματα κυρίως της Θράκης και πιθανόν στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

Πολύ μικρότερη πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες σε τμήματα της υπόλοιπης κεντρικής Μακεδονίας και ανατολικής Θεσσαλίας κυρίως στα ορεινά.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *