Πιθανές περιοχές ανάπτυξης καταιγίδων σήμερα 25 Ιουνίου 2021

Ημέρα αστάθειας αλλά και καύσωνα η σημερινή. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της  Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου  και της νότιας Κρήτης τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου.

 Απομεινάρια όμως ψυχρής λίμνης στη μέση τροπόσφαιρα θα δώσουν τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και της Χαλκιδικής όπως βλέπετε και στο χάρτη. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης σε αυτές τις περιοχές πολύ μεγάλη.

 Πιθανότητα; για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες υπάρχει και για ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής και κεντρικής  Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς όπως βλέπετε με τα ερωτηματικά.

 

Η ύπαρξη αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα σε μέτριες συγκεντρώσεις κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την εκτίμηση για την αστάθεια της σημερινής ημέρας όπως και των προηγούμενων.

 Τα φαινόμενα θα σημειωθούν μεσημέρι στα βόρεια ανατολικά της χώρας και σταδιακά αργά το απόγευμα πιθανόν και στις υπόλοιπες περιοχές που  αναφέρθηκαν.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *