Τάση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 24ης Ιουνίου 2021.

Τάση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 24ης Ιουνίου 2021.

 27 και 28 Ιουνίου.

> 90% πιθανότητα  καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τη θερμοκρασία στις 27/6 να αγγίζει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου και την επομένη τους 36 με 37  κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.  Λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη..

++++++++++++++++++++++++++++

29 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου.

 >90% πιθανότητα καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ενώ θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στις 29-30 Ιουνίου αλλά και την 1η Ιουλίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά βάση ενώ πιθανόν να επηρεαστεί πρόσκαιρα και η περιοχή της Χαλκιδικής. Θερμοκρασίες σε επίπεδα  καύσωνας θα αγγίζει κατά τόπους τους 40 με 43 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++++++++++

2 έως 4 Ιουλίου

 >80% πιθανότητα συνέχιση των υψηλών θερμοκρασιών από τη Θεσσαλία και νοτιότερα που θα φτάνουν τους 38 με 41 βαθμούς Κελσίου. Συγχρόνως αναμένονται και ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και τα ορεινά της βόρειας Θεσσαλίας.

+++++++++++++++++++++++++++++++

5 έως 9 Ιουλίου.

31% Πιθανότατα   για κάμψη της θερμοκρασίας σε επίπεδα των 35 με 36 βαθμών κελσίου. Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ισως από τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

25% Πιθανότατα   κάμψη της θερμοκρασίας στους 33-35 Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα ακολουθήσει και κύμα αστάθειας με τοπικές μπόρες και καταιγίδες σε τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Μακεδονίας   της Θράκης και της βόρειας Στερεάς.

24% Πιθανότατα για σημαντική κάμψη της θερμοκρασίας σε κανονικά επίπεδα δηλαδή τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ λίγα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στις ορεινές περιοχές.

20% Πιθανότατα για μεταφορά ψυχρής λίμνης στη μέση τροπόσφαιρα από τη βορειοανατολική Ευρώπη στην περιοχή της Ιταλίας και της Ελλάδας με  μεγάλη αστάθεια πολλές βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου.  Χαλαζοπτώσεις πολύ πιθανές. Θερμοκρασία σε σημαντική κάμψη στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν θα ξεπερνά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *