Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-27/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και μέτρια περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε αφρικανική σκόνη. Μικρή αστάθεια αργά το απόγευμα θα δώσει τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα σύνορά μας με τα Σκόπια ,Βουλγαρία και πιθανόν στην Πίνδο.  Πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη για αυτές τις ορεινές περιοχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο και το Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά του Αιγαίου 5 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στα δυτικά και βόρεια θα επικρατήσει ένας δυτικός άνεμος με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 18 έως 41 βαθμούς στηβόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Μέτρια περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε αφρικανική σκόνη. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους και μέτρια περιεκτικότητα αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση στα παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιωτικά με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 24 έως 41/ 42°C

 Τρίκαλα 24 έως 40/ 41°C

 Καρδίτσα  23 έως 40/ 41°C

 Βόλος 25  έως 37/ 38°C

 Καλαμπάκα 23 έως 39/ 40°C

 Φάρσαλα  21 έως 40/ 41°C

 Αγία 21 έως 36/ 37°C

 Ελασσόνα 21 έως 39/ 40°C

 Σποράδες 24 έως 34°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας μέτρια περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε αφρικανική σκόνη και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης πολύ μεγάλη.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα στα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά κατά μέσο όρο από 19 έως 41 βαθμούς στην Ήπειρο και τη Μακεδονία ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός  με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Μέτρια μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 4 και ίσως 5 μποφόρ στα πεδινά και τα ορεινά τμήματα ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες νοτιανατολικοι 2 με 3.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 24 έως 41/ 42°C

 Τρίκαλα 24 έως 40/ 41°C

 Καρδίτσα  23 έως 40/ 41°C

 Βόλος 25  έως 37/ 38°C

 Καλαμπάκα 23 έως 39/ 40°C

 Φάρσαλα  21 έως 40/ 41°C

 Αγία 21 έως 36/ 37°C

 Ελασσόνα 21 έως 39/ 40°C

 Σποράδες 24 έως 34°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις το απόγευμα που πρόσκαιρα σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες ενώ είναι πιθανόν λίγα μεμονωμένα φαινόμενα να σημειωθούν και στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και της βόρειας Θεσσαλίας.  Μικρή μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη στις προαναφερθείσες περιοχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχύονται στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα στα 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά από 17 έως 41 στη δυτική Ελλάδα ενώ σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται στον Όλυμπο και τα Χασιά να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πολύ μικρή η μέχρι στιγμής πιθανότητα κάποιες από αυτές είναι κατηφορίσουν και στα πεδινά κυρίως της Ελασσόνας της Καλαμπάκας του Τυρνάβου της Αγιάς και της Λάρισας. Θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι πολύ μεγάλη στα βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα. Πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας κυρίως στα βόρεια της πόλης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθεί ένας βορειοδυτικός ανεμος στα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 25 έως 41/ 42°C

 Τρίκαλα 25 έως 40/ 41°C

 Καρδίτσα  24 έως 40/ 41°C

 Βόλος 26 έως 37/ 38°C

 Καλαμπάκα 23 έως 39/ 40°C

 Φάρσαλα  22 έως 40/ 41°C

 Αγία 23 έως 37/ 38°C

 Ελασσόνα 22 έως 39/ 40°C

 Σποράδες 26 έως 35°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 26 Ιουνίου 2021 

Aρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης μεγάλη. Λίγα από αυτά τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν  ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα καύσωνα κυρίως σε τμήματα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια και 6 ενώ στο Ιόνιο και τα ηειρώτικα θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στη δυτικά και βόρεια χώρα από 19 έως 39 βαθμούς ενώ σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθεί ο δυτικός βορειοδυτικός άνεμος στα 4 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 24 έως 40°C

 Τρίκαλα 24 έως 40°C

 Καρδίτσα  23 έως 40°C

 Βόλος 25  έως 37°C

 Καλαμπάκα 23 έως 39°C

 Φάρσαλα  21 έως 40°C

 Αγία 21 έως 36°C

 Ελασσόνα 21 έως 38°C

 Σποράδες 24 έως 34°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-27/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  1. Pingback: Που χτύπησε κόκκινο η θερμοκρασία σήμερα 25 Ιουνίου 2021. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *