Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-23/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 του Αγίου Πνεύματος

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στην κεντρική Μακεδονία που πιθανόν να δώσουν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες μικρής διάρκειας και έντασης στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πού αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία τη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία βόρεια Στέρεα και τη βόρεια Εύβοια που αργά το βράδυ θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τμήματα των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Λαρίσης, Μαγνησίας, Δράμας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν ένας βοριάς 4 με 5.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 16 έως 35 με 36 βαθμούς σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και ως 32 με 34 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα δώσουν μεμονωμένες καταιγίδες από αργά το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να επηρεάσουν τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας κυρίως κοντά στα βουνά. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για περιοχές όπως ο Όλυμπος ο Κίσσαβος η Οθρυς  καθώς και περιοχές ευρύτερες της Ελασσόνας της Αγίας του Τυρνάβου της Λάρισας και του Αλμυρού.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει κάποια πιθανότητα να εκδηλωθεί σύντομη καταιγίδα μεταξύ 5 και 9 το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ αργά το απόγευμα θα επικρατήσει ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος στα ανατολικά και τα θαλάσσια τμήματα 3-4 μποφόρ και ένας βορειοδυτικό στα δυτικά με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 20 με 36°C

 Τρίκαλα 19 με 36°C

 Καρδίτσα 19 με 36°C

 Βόλος 22 με 34°C

 Καλαμπάκα 20 με 36°C

 Φάρσαλα 18 με 36°C

 Ελασσόνα 18 με 36°C

 Αγία 17 με 34°C

 Σποράδες 23 με 30°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και σταδιακά και σε πεδινά τμήματα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι πιο πολλά και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τους νομούς Δράμας ,Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Μαγνησίας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα αυτών.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά στα πελάγη νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε επίπεδα υψηλά για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 17 έως 38 στα δυτικά και βόρεια τμήματα στα θαλάσσια και τα νησιώτικα έως 31 με 34 ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας. Πιθανότητα χαλαζόπτωσης έγκειται κυρίως στο όρος Όθρυς.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά που το βράδυ θα στραφούν παντού σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί  σε

 Λάρισα 22 με 39/40°C

 Τρίκαλα 21 με 39°C

 Καρδίτσα 20 με 39°C

 Βόλος 24 με 37°C

 Καλαμπάκα 22 με 38°C

 Ελασσόνα 20 με 37°C

 Φάρσαλα 20 με 39°C

 Αγία 20 με 37°C

 Σποράδες 24 με 34°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά με μικρή πιθανότητα λίγων μεμονωμένων καταιγίδων στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου είναι μεγάλη καθώς και στους νομούς Ροδόπης, Ξάνθης Εβρου και Καβάλας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα σε πολλές περιοχές της χώρας θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 20 έως 38 στη δυτική και βόρεια χώρα έως 35 με 37 στα νησιωτικά τμήματα ενώ στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και ειδικά στη Θεσσαλία θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο το απόγευμα όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες με συνοδεία χαλαζιου.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς τις μεσημεριανές ώρες δυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά που το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά Σε νοτιοανατολικούς 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε  σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 22 με 41°C

 Τρίκαλα 23 με 40°C

 Καρδίτσα 21 με 40°C

 Βόλος 25 με 37°C

 Καλαμπάκα 23 με 39°C

 Ελασσόνα 21 με 38°C

 Φάρσαλα 22 με 40°C

 Αγία 21 με 38°C

 Σποράδες 26 με 35°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *