Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-20/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021. 

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες η αστάθεια θα ενταθεί στα ηπειρωτικά τμήματα και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες οι οποίες έως αργά το απόγευμα θα επεκταθούν και σε κάποιες πεδινές περιοχές κυρίως της  βόρειας Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα πιθανόν κυρίως στις ορεινές περιοχές να είναι έντονα αλλά από αργά το βράδυ θα σταματήσουν παντού και ο καιρός θα βελτιωθεί. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για όλη την ραχοκοκαλιά της Πίνδου δηλαδή για τμήματα των νόμων Γρεβενών, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Άρτας, Ευρυτανίας, Τρικάλων, Καρδίτσας αλλά και τα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλαδή τα ορεινά της Δράμας και της Ξάνθη.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στις περισσότερες περιοχές και τα πελάγη εκτός από το νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο που θα πνέει ένα δυτικό ρεύμα 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 10 έως 30 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 32 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 29.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στις ορεινές περιοχές που είναι πολύ πιθανόν έως αργά το απόγευμα να επεκταθούν για λίγο και σε πεδινά τμήματα μακριά όμως από τη θάλασσα. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί και πάλι παντού. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τα ορεινά των Τρικάλων και Καρδίτσας.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα σύντομης μπόρας ή καταιγίδας μεταξύ 15:00 και 19:00 το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι και μόνο τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα πνέει και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα ένας νότιο-ανατολικός άνεμος 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 32°C

Τρίκαλα 17 με 32°C

Καρδίτσα 16 με 32°C

Βόλος 19 με 30°C

Καλαμπάκα 16 με 31°C

Ελασσόνα 15 με 30°C

Φάρσαλα 15 με 31°C

Αγία 15 με 29°C

Σποράδες 20 με 26°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μέτρια αστάθεια θα αναπτυχθεί στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες που πιθανόν αργά το απόγευμα να επηρεάσουν κυρίως πεδινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μικρή και αφορά κυρίως στις ορεινές περιοχές της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ όπως και στο νότιο Αιγαίο ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 32 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 30.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που αργά το απόγευμα πιθανό να επηρεάσουν και κάποιες ημιορεινές ή πεδινές περιοχές των νομών Λάρισας και Μαγνησίας περισσότερο με γρήγορη βελτίωση. Στις Σποράδες δεν αναμένονται φαινόμενα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μικρή και κυρίως  για τα ορεινά τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια βορειοδυτικοί από αργά το απόγευμα θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση και πάλι το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 16 με 33°C

Τρίκαλα 17 με 32°C

Καρδίτσα 16 με 32°C

Βόλος 19 με 30°C

Καλαμπάκα 17 με 31°C

Ελασσόνα 15 με 31°C

Φάρσαλα 16 με 32°C

Αγία 16 με 30°C

Σποράδες 20 με 27°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες από νωρίς το πρωί και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά αυτά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και πρόσκαιρα και σε τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα κυρίως τους νόμους Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Αρκαδίας θα είναι κατά τόπους έντονα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι γενικά μικρή και αφορά κυρίως ορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά ασθενείς και αργότερα βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 15 έως 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα νησιωτικά δεν θα ξεπεράσει τους 30.

Θεσσαλία:προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες σποραδικές καταιγίδες στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές πού από αργά το απόγευμα και το βράδυ ενδέχεται να επηρεάσουν και κάποια τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μικρή για όλες τις περιοχές της περιφέρειας.

Λάρισα:προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και αργά το απόγευμα και το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για σύντομη μπόρα η καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 17 με 33°C

Τρίκαλα 18 με 33°C

Καρδίτσα 17 με 33°C

Βόλος 19 με 30°C

Καλαμπάκα 16 με 31°C

Ελασσόνα 15 με 31°C

Φάρσαλα 16 με 32°C

Αγία 16 με 31°C

Σποράδες 21 με 27°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021.

Προβλέπεται αρχικά στη ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Στερεά τις Σποράδες και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα κυρίως καταιγίδες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν και σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας που πιθανόν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να είναι έντονα. Από αργά το βράδυ ο καιρός στα βελτιωθεί παντού. Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση είναι μικρή και έγκειται κυρίως για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα για λίγο στα κεντρικά και νότια και 7 με γρήγορη εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 13 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στα θαλάσσια τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 27 με 29.

Θεσσαλία:προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με λίγες σποραδικές μπόρες στα πεδινά της Λάρισας και της Μαγνησίας και λίγες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά ο καιρός τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα γίνει άστατος σε όλη την περιφέρεια και τα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στους υπόλοιπους νομούς. Αργά το απόγευμα και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Η πιθανότητα για χαλαζόπτωση είναι μικρή για όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές μπόρες έως και τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές και από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 17 με 31°C

Τρίκαλα 18 με 31°C

Καρδίτσα 18 με 31°C

Βόλος 21 με 30°C

Ελασσόνα 16 με 29°C

Φάρσαλα 16 με 29°C

Αγία 16 με 28°C

Καλαμπάκα 16 με 30°C

Σποράδες 21 με 28°C

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *