Τάση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14ης Ιουνίου 2021.

Τάση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 14ης Ιουνίου 2021.

 17 με 18 Ιουνίου.

 Πιθανότητα 73% για αρκετές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα ορεινά της Πελοποννήσου την κεντρική και δυτική Στερεά και τη Χαλκιδική.  Θερμοκρασίες 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

  Πιθανότητα 27%  για τοπικές μπόρες και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Χαλκιδική αλλά και τμήματα της Ηπείρου, της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θεσσαλίας, της βόρειας και δυτικής Στερεάς Ελλάδας και των ορεινών της Πελοποννήσου.  Θερμοκρασίες 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++++

19 με 21 Ιουνίου.

  Πιθανότητα 70% για αστάθεια στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη στη Χαλκιδική και τοπικά στη Θεσσαλία στα ορεινά της Ηπείρου τη δυτική και την κεντρική Στερεά Ελλάδα και το εσωτερικό της Πελοποννήσου.  Θερμοκρασίες 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα  20% για  αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και πολύ λιγότερο σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς ,της Εύβοιας και των ορεινών κυρίως της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες 32 με 33 βαθμούς.

Πιθανότητα 10% για σημαντικό κύμα αστάθειας στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας των ορεινών αλλά και των πεδινών τμημάτων καθώς και σε τμήματα του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Θερμοκρασίες 28 με 31 βαθμούς.

+++++++++++++++++++

22 με 24 Ιουνίου.

Πιθανότητα  73% για λίγη αστάθεια στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης αρχικά και προς το τέλος της περιόδου κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Θερμοκρασίες κοντά στους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Πιθανότητα 27% γία μικρή περιορισμένη αστάθεια μόνο στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και κυρίως στις ορεινές περιοχές. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα θα αγγίζει κατά τόπους τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

25 με 29 Ιουνίου.

Πιθανότητα 73% για αστάθεια  σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης που τις επόμενες μέρες θα επεκταθεί τοπικά και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς της υπόλοιπης Μακεδονίας των Σποράδων και της Εύβοιας. Θερμοκρασία σε επίπεδα 32 με 35 βαθμών Κελσίου.

Πιθανότητα 27% για μικρή αστάθεια στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++++++++

 Σύνοψη.

 Στη γενική εικόνα της πορείας του καιρού δείχνει ότι στις 17 και 18 Ιουνίου θα έχουμε κάποιες μπορες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κατά τόπους ισχυρές  και αρκετά λιγότερα φαινόμενα σε τμήματα των ορεινών της Πελοποννήσου και της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και Χαλκιδικής.

Στη συνέχεια η πιθανότητα είναι μεγάλη είναι μεγάλη να συνεχιστούν κάποιες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές από  την  βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα  καθώς και σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Οι θερμοκρασίες κατά μεγάλη πιθανότητα άνω του 70% θα βρίσκονται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα δηλαδή ανάμεσα από τους 29 και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια για την περίοδο 22 με 24 του μήνα θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι να μην ξεφύγει πολύ προς τα πάνω. Θα συνεχίσει βέβαια μία μικρή αστάθεια να εντοπίζεται στα ορεινά κυρίως τμήματα από τη Θεσσαλία και πιο πάνω.

Τέλος μπαίνουμε στο τελευταίο κομμάτι της εκτίμησης μας για τις 25 έως τις 29 Ιουνίου. Το βασικό θα είναι ότι οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σε καλοκαιρινά επίπεδα αλλά χωρίς εξάρσεις. Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα στα ορεινά και τα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας να δέχονται το μεσημέρι και το απόγευμα κάποια φαινόμενα που στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φτάνουν στις πεδινές περιοχές.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *