Ύψος βροχής σε επιλεγμένους σταθμούς . Τελευταία νέα για την Τρίτη 8 Ιουνίου.

Ημέρα καταιγίδων η σημερινή για μεγάλο μέρος της Μακεδονίας και της Θράκης κατά κύριο λόγο ενώ σποραδικά φαινόμενα σημειώθηκαν όπως αναμέναμε και στην ανατολική Θεσσαλία αλλά και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Στον παρακάτω χαρτη μπορείτε να δείτε μία γενική εικόνα έως τώρα 21:00 το βράδυ με τα χιλιοστά που έχουν σημειωθεί σε μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών σε όλη τη χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε το ύψος βροχής που έπεσε σε επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμούς της Θεσσαλίας όπως ακριβώς το είπαμε σε νομό Λάρισας και Μαγνησίας τα αξιολογότερα φαινόμενα.

 

 

 

 

Σ

Για αύριο Τρίτη 8 Ιουνίου τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν οτι κατά τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστούν για κάποιες ώρες τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πρόσκαιρη βελτίωση το πρωί. Στη συνέχεια η αστάθεια θα ενταθεί και πάλι πρώτα στη Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά και σε τμήματα της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. 

Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τη Χαλκιδική την Κοζάνη τα Γρεβενά την Πιερία τη Φθιώτιδα την Μαγνησία την Βοιωτία την Αττική και μικρότερη για όλες τις υπόλοιπες περιοχές που θα επηρεαστούν από φαινόμενα.

 Τα εντονότερα φαινόμενα φαίνεται να εκδηλώνονται την αυριανή ημέρα σε τμήματα της Χαλκιδικής της Θεσσαλονίκης της Ημαθίας της Κοζάνης της Πιερίας της Καστοριάς των Γρεβενών των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας της Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα.

 Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης είναι πολύ πιθανές οι τοπικές μπόρες κατά περιόδους αύριο τις μεσημεριανές ώρες και κατά διαστήματα μέχρι και αργά το βράδυ οπου ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα.

 Για την περιοχή της Αττικής τα φαινόμενα φαίνεται να απασχολούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού και πρόσκαιρα το αργά το απόγευμα και την πόλη με σποραδικές καταιγίδες και πιθανόν σύντομες χαλαζοπτώσεις. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνονται πολύ έντονα φαινόμενα για την πρωτεύουσα της χώρας.

Σημαντικές επισημάνσεις

  1.  Δεν υπάρχουν τοπικές προγνώσεις την θερινή περίοδο για το αν θα βρέξει στη Λάρισα ή στο παραδίπλα χωριό.
  2.  Δεν υπάρχει εκτίμηση χιλιοστών αφού κανένας δεν γνωρίζει σε ποιες περιοχές θα αναπτυχθούν καταιγίδες.
  3.  Δεν γνωρίζει κανένας πέραν των 2 ημερών τι καιρός θα επικρατήσει στην τάδε περιοχή ή ακόμα και σε ευρύτερες περιοχές αφού η αστάθεια δεν είναι κάτι το οποίο μετριέται 3 και 4 μέρες νωρίτερα.
  4. Οι καταιγίδες σημειώνονται συνήθως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες χωρίς κανένας να γνωρίζει την την ώρα έναρξης και την ώρα λήξης τους.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *