Τελευταία  καιρικά νέα για την Κυριακή 6/6 και τη Δευτέρα 7/6.

Τελευταία  καιρικά νέα για την Κυριακή και τη Δευτέρα επιγραμματικά.

  1.  Την Κυριακή 6 Ιουνίου τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες θα επηρεαστούν από σποραδικές καταιγίδες τμήματα των νόμων Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου ενώ ενδέχεται κάποια φαινόμενα να εκδηλωθούν και στο νομό Κιλκίς και Σερρών.  Υπάρχει πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεών κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Δράμας και Ξάνθης.
  2.  Την Δευτέρα 7 Ιουνίου από τις πρώτες μεσημβρινές κιόλας ώρες  και ως αργά το βράδυ θα εκδηλώνονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στη Θεσσαλία και πρόσκαιρα και σε ορεινα τμήματα της Φθιώτιδας και της Εύβοιας όπως και της Ηπείρου. Μεγάλη πιθανότητα χαλαζόπτωσεών σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας.
  3.  Αύριο 6/6 το μεσημέρι θα αναρτηθεί πρόγνωση καιρού Ελλάδος για τη Δευτέρα και την Τρίτη με όλα τα νεώτερα στοιχεία. Η δυσκολία δημιουργίας ψυχρής λίμνης στα δυτικά της χώρας μας αφήνει μεγάλα περιθώρια λάθους ακόμα για τις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα εντονότερα φαινόμενα.  Η γενική εικόνα του καιρού είναι πάντως ότι όλα σχεδόν τα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο θα δεχτούν αρκετά φαινόμενα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας( 7 έως 13 Ιουνίου).
  4.  Επισυνάπτω και τον μέχρι στιγμής χάρτη φαινομένων για το επόμενο τριήμερο που δεν αναμένεται να αλλάξει σημαντικά.

 Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι την θερμή ειδικά περίοδο με τις αστάθειες και τις καταιγίδες κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Δεν είναι δυνατόν μετά από τόσα χρόνια που το λέω να μην το έχετε ακόμα καταλάβει και να στέλνετε προσωπικά μηνύματα για το τι καιρό θα κάνει στο δικό σας χωριό ή στη δικιά σας πολη. Λίγο σεβασμό στην σοβαρή δουλειά που κάνει η προγνωστική ομάδα του weather group.gr

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *