Ταση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 4ης Ιουνίου 2021.

Τάση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Τετάρτης Ιουνίου 2021.

 6 με 7 Ιουνίου.

Πιθανότητα > 90% διαταραχή από τα βορειοανατολικά της Ευρώπης θα δώσει στο τέλος της περιόδου σποραδικές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και σε ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας και στα βόρεια της Θεσσαλίας.

+++++++++++++++++

8 με 10 Iουνίου.

 Πιθανότητα > 90% διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια θα κινηθεί δυτικά της χώρας μας και θα παραμείνει ακίνητη προκαλώντας αρκετά έντονη αστάθεια  τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε όλη την Ηπειρωτική χώρα με εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά που θα επεκτείνονται πρόσκαιρα και σε πεδινές περιοχές.

+++++++++++++++

11 με 13 Ιουνίου.

 Πιθανότητα 76% για αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς της κεντρικής Πελοποννήσου της Θράκης και στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας με σποραδικές βροχές και καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και σημαντικά ανοίγματα του καιρού κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

 Πιθανότητα 24% για έντονη αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας από τη Θράκη έως και την Πελοπόννησο ενώ κάποια φαινόμενα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου. Σημαντική πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

+++++++++++++++++++

 14 με 18 Ιουνίου.

 Πιθανότητα 34% μία περιορισμένη αστάθεια κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενώ λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Πιθανότητα 26% για καιρό ψυχρής λίμνης από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά ενώ στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά ισχυρά με έντονες χαλαζοπτώσεις.

 Πιθανότητα 18% αρχικά αστάθεια θα δώσει τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο προς το τέλος της περιόδου.

 Πιθανότητα 22%  για αστάθεια κυρίως στα βόρεια της χώρας με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες που πρόσκαιρα πιθανόν να επηρεάζουν και κάποια ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας ενώ θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού.

ΣΥΝΟΨΗ

Διακρίνονται δύο περίοδοι με αρκετά φαινόμενα από τις 8 έως τις 10 (πιθανόν έως τις 12 Ιουνίου) που φαίνεται να επηρεάζεται σταδιακά όλη η χώρα με αρκετά φαινόμενα βροχές και καταιγίδες. Στη συνέχεια υπάρχει και ένα άλλο παράθυρο κοντά στις 15 με 18 Ιουνίου όπου και πάλι υπάρχει σημαντική πιθανότητα κοντά στο 50% αυτή τη στιγμή η αστάθεια να επανέλθει τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και πρόσκαιρα και σε λίγο νοτιότερες περιοχές με εκδήλωση εκ νέου βροχών και καταιγίδων.

 Να τονίσουμε ακόμα μία φορά και από δω ότι οι καταιγίδες δεν προβλέπονται τοπικά και κανείς δεν γνωρίζει αν θα επηρεαστεί το τάδε χωριό ή το πιο δίπλα. Τα πιο πάνω είναι τα πιθανά σενάρια του καιρού και τα ποσοστά που αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή μετά τη μελέτη σε κάθε ένα από αυτά. 

Την ακριβή πορεία του καιρού και ποιες περιοχές θα επηρεάζει θα το γνωρίζουμε όπως είπαμε και πιο πάνω 2-3 μέρες πιο πριν.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Ταση καιρού για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 4ης Ιουνίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *