Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα αλλά τις προ μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Θράκης και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες οι οποίες το απόγευμα θα μεταφερθούν και σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα και σύντομα. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

 Άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο δυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα κεντρικά τμήματα και 6 μποφόρ στo Καρπάθιο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 6 έως 30 βαθμούς ενώ στη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 24 με 25.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πριν από  από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας , Μαγνησίας και στις Σποράδες και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες λίγα φαινόμενα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και στα βουνά της περιφέρειας.  Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού.  Δεν αναμένονται αξιόλογα ποσά υετου για τους σε κανένα σημείο της περιφέρειας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά που το βράδυ  θα διαλυθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας ανατολικός νοτιοανατολικός άνεμος 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 13 μέ 30°C

 Τρίκαλα 14  με 30°C

 Καρδίτσα 14 με 30°C

 Βόλος 16 με 27°C

 Καλαμπάκα 14 με 29°C

 Ελασσόνα 13 με 28°C

 Φάρσαλα 13 με 29°C

 Αγία 13 με 27°C

 Σποράδες 17 με 24°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη καθώς και στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες. Μικρή πιθανότητα υπάρχει αργά το απόγευμα να επηρεαστούν από μεμονωμένες μπόρες και βουνά της ηπειρωτικής χώρας. Αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα δυτικοί 3 με 4 μποφόρ όπως και στο βόρειο Αιγαίο ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα πνιγεί ένας βορειοδυτικός ανεμος 4 με 5 και στη θάλασσα Καρπάθου 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 8 έως 29 και στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τοπικά 31 με 32 βαθμούς ενώ σε τμήματα της Θράκης και των νησιών του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου δεν θα ξεπεράσει τους 26.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός  με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια και τα βουνό με μικρή πιθανότητα σύντομα μεμονωμένων βροχών. 

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ένας νοτιοανατολικος άνεμος 3 με 4 μποφόρ.

  Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 13 με 31°C

 Τρίκαλα 14 με 31°C

 Καρδίτσα 13 με 31°C

 Βόλος 16 με 28°C

 Καλαμπάκα 15 με 30°C

 Ελασσόνα 14  με 29°C

 Φάρσαλα  13 με 30°C

 Αγία 13 με 27°C

 Σποράδες 17 με 24°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης. Μικρή πιθανότητα υπάρχει το απόγευμα  λίγα μεμονωμένα φαινόμενα να σημειωθούν και στα βουνά της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας.

 Άνεμοι θα πνέουν στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και ανατολικοί νοτιοανατολικοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές από το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 8 έως 32 βαθμούς στα δυτικά έως 29 βαθμούς στη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου ενώ σε τμηματα της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου θα φτάσει τοπικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλοκαίρια με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά από τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Θεσσαλία επικράτησε ένας νοτιοδυτικός ανεμος 3 με 4 μποφόρ ενώ στα θαλάσσια και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας ένας νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Το βράδυ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού.

 Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 15 με 34°C

 Τρίκαλα 16 με 34°C

 Καρδίτσα 16 με 34°C

 Βόλος 17 με 32°C

 Καλαμπάκα 16 με 33°C

 Ελασσόνα 15 με 33°C

 Φάρσαλα 15 με 34°C

Αγία 16 με 32°C

Σποράδες 18 με 27°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *