Ύψος βροχόπτωσης όπως μετρήθηκε από τους μετεωρολογικούς σταθμούς για 29 και 30 Μαΐου 2021.

Το ενδιαφέρον πολλών αγροτών αλλά και πολιτών για να γνωρίζουν πόσα χιλιοστά βροχής έπεσαν στην περιοχή της Θεσσαλίας μας αναγκάζουν να αναρτήσουμε έναν προσωρινό χαρτη Θεσσαλίας.

 Η βροχή αφορά το 48ωρο  από τις μεσημεριανές ώρες της 29ης Μαΐου έως και σήμερα το πρωί.  Είναι εμφανές ότι οι καταιγίδες δεν προβλέπονται ακριβώς και έτσι δεν μπορούμε να έχουμε από μία καταιγίδα πάνω από το σπίτι του καθενός.  Όπως βλέπετε και στο χάρτη χθες αναπτύχθηκαν κάποιες καταιγίδες στην περιοχή της Κάρλας της Χάλκης αλλά και των παραλιών που έδωσαν αρκετά φαινόμενα ενώ αντίθετα τμήματα της Καρδίτσας και των Φαρσάλων που αναμενόταν να εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες δεν επηρεάστηκαν τελικώς.

 Για τη σημερινή μέρα όπως είπαμε και σε πρωινό post υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες αργά το απόγευμα και το βράδυ να σημειωθούν αρκετά φαινόμενα στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και στη συνέχεια στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες είτε με τη μορφή καταιγίδας είτε και με τη μορφή όμβρων. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ποιο χωριό και ποια πόλη θα ποτιστεί.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *