Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

Τρίτη 1η Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά στη Χαλκιδική στην ανατολική Μακεδονία στην ανατολική και νότια Θεσσαλία στην ανατολική Στερεά στην Εύβοια τα νησιά του κεντρικού  και βορείου Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο εσωτερικό του Αιγαίου ενώ σταδιακά τις πρωινές ώρες θα μεταφερθούν και σε νησιά των Δωδεκανήσων των Κυκλάδων και ανατολικού Αιγαίου αλλά από τις μεσημεριανές ώρες θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα ξεκινήσει πιο καλή με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ειδικά στη δυτική και βόρεια χώρα αλλά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά η αστάθεια θα αυξηθεί στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να επηρεάσουν και πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης και της Θεσσαλίας και της Εύβοιας μικρής έντασης και διάρκειας. Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Σημαντική πιθανότητα χαλαζόπτωσης  στους νόμους Δράμας , Καβάλας συμπεριλαμβανομένης και της Θάσου , Ξάνθης και Ροδόπης τις μεσημεριανές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

 Η θερμοκρασία  σε ελαφρώς χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας και τα νησιά κατά μέσο όρο από 7 έως 28 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές μπόρες ή και λίγες καταιγίδες κυρίως στις Σποράδες  αλλά ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρξει μικρή θερινή αστάθεια που θα επηρεάσει τις ορεινές και ημιορεινές κυρίως περιοχές με λίγες σποραδικές μπόρες ή καταιγίδες που αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά νεφώσεις με λίγες παροδικές μπόρες που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Μόνο τις απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει τοπικές νεφώσεις αλλά η πιθανότητα για σύντομη μπόρα είναι μικρή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στα θαλάσσια τμήματα αλλά αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν μόνο στις πεδινές περιοχές.

 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 11 έως 27°C

 Τρίκαλα 12 έως 27°C

 Καρδίτσα 11 έως 27°C

 Βόλος 14 έως 26°C

 Καλαμπάκα 12 έως 26°C

 Ελασσόνα 11 έως 25°C

 Αγία 12 έως 25°C

 Φάρσαλα 11 έως 26°C

 Σποράδες 16 έως 23°C

++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες τοπικές νεφώσεις με λίγες σποραδικές μπόρες γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις προ μεσημβρινές ώρες στη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες που αργά το απόγευμα θα σταματήσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο  και το νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 26 βαθμούς στα δυτικά ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.  Μικρή πιθανότητα μόνο στις Σποράδες τις μεσημβρινές ώρες να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες  μπόρες άνευ σημασίας

 Λάρισα: προβλέπεται ηλιοφάνεια και μόνο τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά αλλά από το απόγευμα και μετά θα επικρατήσει ανατολικό νοτιονατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια αλλά και τα πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 έως 28°C

 Τρίκαλα 11 έως 28°C

 Καρδίτσα 11 έως 28°C

 Βόλος 14 έως 26°C

 Καλαμπάκα 12 έως 27°C

 Ελασσόνα 12 έως 26°C

 Φάρσαλα 11 έως 27°C

  Αγιά 12 έως 26°C

 Σποράδες 16 έως 24°C°C

+++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές ομίχλες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα και τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία στη Χαλκιδική και την ανατολική Μακεδονία και Θράκη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες ανευ σημασίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα βόρειοι βορειοανατολικοί 2 με 3.

 Η θερμοκρασία σε ελαφρώς χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 26.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στον Κίσσαβο το Πήλιο το Μαυροβούνι την Όθρυς και τις Σποράδες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν ανατολικό νοτιανατολικό ρεύμα έως 4 μποφόρ και στα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 11 έως 29°C

 Τρίκαλα 13 έως 30°C

 Καρδίτσα 12 έως 30°C

 Βόλος 15 έως 27°C

 Καλαμπάκα 12 έως 28°C

 Ελασσόνα 10 έως 27°C

 Φάρσαλα  11 έως 29°C

Αγία 12 έως 27°C

Σποράδες 17 έως 24°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/6/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ)

  1. Pingback: Βίντεο από τις χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα στις 1/6/2021 – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *