Αποτίμηση κακοκαιρίας 20-21/5/2021(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ-ΑΣΤΡΑΠΩΝ-ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ)

Η σύντομη αλλά  επικίνδυνη κακοκαιρία  είναι ήδη παρελθόν.  Όπως ακριβώς σας είχαμε ενημερώσει τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές βροχές άνω των 30 με 50  χιλιοστών όπως φαίνεται από το δίκτυο του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.   Είναι εμφανές ότι η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ήταν αυτά που δέχτηκαν τις πιο αξιόλογες βροχές.

 

Επειδή είχαμε τονίσει ότι τα εντονότερα φαινόμενα θα σημειωθούν μάλλον στη θάλασσα λάβαμε για σας τις μετρήσεις μετεωρολογικών δορυφόρων για τα ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή. Όπως βλέπετε στις παρακάτω εικόνες υπήρξαν τμήματα στα παράλια της Τουρκίας αλλά και  σε θαλάσσια τμήματα μεταξύ Λήμνου και Λέσβου σημειώθηκαν πάνω από 70 με 100 χιλιοστά βροχόπτωσης.

Στην επόμενη εικόνα μπορείτε να δείτε τις ηλεκτρικές εκκενώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην ευρύτερη περιοχή και βλέπετε πως καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του βορειοανατολικού Αιγαίου και της βορειοδυτικής Τουρκίας.

 

Επίσης είχαμε τονίσει και την ένταση των ανέμων η οποία θα έφτανε σε πολύ υψηλά επίπεδα.  Στη Λέσβο μάλιστα σημειώθηκαν ριπές ανέμου έως και 120 με 150 χιλιόμετρα την ώρα δηλαδή 12 μποφόρ. Στο υπόλοιπο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι ξεπέρασαν τα 70 χιλιόμετρα σε ευπαθής στον άνεμο περιοχές δηλαδή έφτασαν τα 8 με 9 μποφόρ τοπικά κατά την έλευση του μετώπου.

meteo.gr

meteo.gr

 

Mπορείτε να δείτε και την κίνηση των καταιγίδων στην ευρύτερη περιοχή του βορειοανατολικού Αιγαίου μέσα από τον ιδιόκτητο ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων του weather group.gr

Τέλος τα ειδησεογραφικά site της Λέσβου μετέδωσαν τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσαν υδροστροβιλοι για τους οποίους και πάλι είχατε ενημερωθεί ότι θα υπάρξουν στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου  μέσα από τις προγνώσεις μας και τα έκτακτα δελτία των τελευταίων ημερών.

ΑΠΕ – ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας 

meteo.gr

JAXA

BLITZORTUNG.ORG

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *