Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-23/5/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ΒΡΟΧΗΣ-ANEMOY)

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. 

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά από το απόγευμα και μετά στη Μακεδονία και τη Θράκη θα αυξηθούν οι νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως στα βουνά. Μικρή πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα υπάρχει και για την Κέρκυρα το νομό Ιωαννίνων αλλά και τα βουνά της Θεσσαλίας. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και αργότερα 7 στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 ενώ στα ηπειρωτικά τμήματα και τη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά τη δυτικής Ελλάδας από 8  έως 25 βαθμούς ενώ στα πεδινά της ανατολικής Ελλάδας των νήσων του Αιγαίου και την Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου με κάμψη από το βράδυ.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στα βουνά με μικρή πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ το πρωί ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στα 5 με 7 μποφόρ ακόμα και στις πεδινές περιοχές με μικρή σταδιακή εξασθένηση αργά το βράδυ και στροφή στα παραθαλάσσια σε βορειοδυτικούς 6 με 7.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 11 έως 29°C

 Τρίκαλα 12 έως 27°C

 Καρδίτσα 12 έως 27°C

 Βόλος 15 έως 28°C

 Καλαμπάκα 12 έως 25°C

 Ελασσόνα 11 έως 25°C

 Φάρσαλα 12 έως 27°C

 Αγία 12 έως 26°C

 Σποράδες 18 έως 27°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

 Προβλέπονται  στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική πρόσκαιρη βελτίωση.  Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες εκ νέου υπάρχει πιθανότητα στις ίδιες περιοχές να εκδηλωθούν φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας που το βράδυ θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος  με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας. Σημαντική είναι η πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών χαλαζόπτωσεωνς κυρίως σε θαλάσσια τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου καθώς και σε νησιά όπως η Λήμνος  η Σαμοθράκη και η Λέσβος. Σε τμήματα της Θράκης και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου αναμένονται κατά μέσο όρο και πάνω από 10 με 20 χιλιοστά βροχής λόγω των καταιγίδων.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 7 μποφόρ στο Ιόνιο και 7 με 8 και τοπικά 9 στο Θερμαϊκό και το κεντρικό Αιγαίο που σταδιακά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί  γενικά σε όλα τα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς ενώ στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας η ελάχιστη θα βρεθεί κοντά στους 2 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά κυρίως του Ολύμπου του Κισσάβου του Μαυροβουνίου και του Πηλίου και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και 6 με 8 στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αλλά από αργά το απόγευμα θα υπάρξει σταδιακή εξασθένηση αυτόν.

 Η θερμοκρασία σε κάμψη θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 12 με 28°C

 Τρίκαλα 13 με 29°C

 Καρδίτσα 12 με 29°C

 Βόλος 15 με 28°C

 Καλαμπάκα  13 με 27°C

 Ελασσόνα 13 με 25°C

 Φάρσαλα 12 με 26°C

  Αγία 12 με 25°C

 Σποράδες 18 με 24°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 22 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη χώρα και μόνο στα βουνά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοι στο Ιόνιο και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στα υπόλοιπα πελάγη ενώ από το μεσημέρι και μετά οι άνεμοι θα στραφούν στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο από νοτιοδυτικές- νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα συνεχίσει να πνέει ένας βορειοδυτικός ανεμος 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο την ημέρα αλλά με ψυχρά το πρωί θα κυμανθεί στα δυτικά  αλλά και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 7 έως 27 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βουνά το απόγευμα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί αρχικά ασθενείς στα πεδινά 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4 με 5 στα θαλάσσια τμήματα ενώ στα πεδινά θα στραφούν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.  Το βράδυ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν παντού.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 12 με 30°C

 Τρίκαλα  13 με 30°C

 Καρδίτσα 12 με 30°C

 Βόλος 15 με 28°C

 Καλαμπάκα 13 με 28°C

 Ελασσόνα 13 με 28°C

 Φάρσαλα 13 με 30°C

 Αγία 12 με 28°C

 Σποράδες 17 με 24°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά  και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 9 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα   θα αγγίξει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται καλός καιρός ο μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς ενώ τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 12 με 35°C

 Τρίκαλα 13 με 35°C

 Καρδίτσα 13 με 35°C

 Βόλος 16 με 31°C

 Καλαμπάκα 15 με 33°C

 Ελασσόνα 13 με 32°C

 Φάρσαλα 13 με 34°C

  Αγία 13 με 30°C

Σποράδες 19 με 26°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *