Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/5/2021 (+ΧΑΡΤEΣ ANEMOY)

 Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης που γρήγορα θα διαλυθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 3 με 4 μποφόρ και αργότερα  5 με 6 μποφόρ. Στη θάλασσα Κυθήρων θα πνέει δυτικό ρεύμα 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα υπάρχει ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος 4 με 5 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 8 έως 28 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 30 με 32.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ και πιθανόν ομίχλες κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα και πιθανόν περιορισμένη ορατότητα κοντά στον Πηνειό το πρωί και το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα πεδινά και ορεινά τμήματα θα επικρατήσει ένας νοτιοδυτικός άνεμος 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ ενώ στα θαλάσσια τμήματα ένας νοτιο-ανατολικός άνεμος 4 με 6 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

 Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 12 με 31°C

 Τρίκαλα 13 με 30°C

 Καρδίτσα  12 με 30°C

 Βόλος 15 με 29°C

 Καλαμπάκα 12 με 29°C

 Ελασσόνα 13 με 29°C

 Φάρσαλα 12 με 30°C

 Αγία 12 με 28°C

 Σποράδες 17 με 26°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 18 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας που πιθανόν να δώσουν λίγες μεμονωμένες μπόρες.  Στη Θράκη ο καιρός θα είναι πιο βαρύς το μεσημέρι και το απόγευμα και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες όχι μόνο στα ορεινά τμήματα αλλά πιθανόν και σε ημιορεινά αλλά και πεδινά μακριά από τη θάλασσα. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης. Δεν αναμένονται γενικά αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 3 με 5 μποφόρ, στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 29 στη δυτική χώρα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ κυρίως στις ορεινές περιοχές της Πίνδου και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ορεινά και τα πεδινά αλλά και τα θαλάσσια τμήματα που τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα ενισχυθούν κυρίως στις πεδινές περιοχές στα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ ενώ στα θαλάσσια θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 3 με 4.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 13 με 31°C

 Τρίκαλα 13 με 30°C

 Καρδίτσα 13 με 30°C

 Βόλος 16 με 29°C

 Καλαμπάκα 14 με 29°C

 Ελασσόνα 13 με 29°C

 Φάρσαλα 13 με 30°C

 Αγία 13 με 29°C

 Σποράδες 18 με 25°C

++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες τοπικές ομίχλες κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τις προ μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και πιθανόν και σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες διάσπαρτες τοπικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας  πού στο τέλος της ημέρας θα περιοριστούν και θα σταματήσουν. Δεν αναμένονται γενικά αξιόλογα φαινόμενα στη χώρα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στη θάλασσα Κυθήρων δυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα βόρεια πιθανόν και 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 7 έως 27 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τοπικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός  με πιθανότητα να σημειωθούν λίγες ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα βουνά ενώ θα υπάρχουν και λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

 Λάρισα: θα προβλέπεται καλός καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ στα ορεινά και πεδινά τμήματα και νοτιοανατολικοί 3-4 στα θαλάσσια ενώ προς το βράδυ θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς 3 με 4 στα πεδινά και 5 με 6 στα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 12 με 31°C

 Τρίκαλα 13 με 30°C

 Καρδίτσα 12 με 30°C

 Βόλος 15 με 29°C

 Καλαμπάκα 13 με 29°C

 Ελασσόνα 12 με 28°C

 Φάρσαλα 12 με 30°C

 Αγία 12 με 28°C

 Σποράδες 17 με 26°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *