Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την αλλαγή του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο στη χώρα(+χάρτες αναλύσης και υετού)

 Η προβλεπόμενη διαταραχή του Σαββάτου φαίνεται να είναι υπό τη μορφή συνεσφιγμένου μετώπου που θα κινηθεί γρήγορα από τα δυτικά προς τα ανατολικά της χώρας μας (metoffice.gov.uk)

  Δυστυχώς φαίνεται  ότι το σενάριο της ψυχρής λίμνης  πού θα λιμνάζει στην περιοχή μας για αρκετές ημέρες και θα έδινε πολλά φαινόμενα έχει φύγει από την γενική εικόνα των προγνωστικών μοντέλων.  Αυτό σημαίνει ότι τα φαινόμενα  θα είναι σχετικά γρήγορα αλλά πιθανόν ισχυρά.

 Όπως γνωρίζουμε τη θερμή περίοδο τα φαινόμενα είναι τοπικού επιπέδου και δεν επηρεάζουν όλες τις περιοχές.  Για αυτό κανένας δεν γνωρίζει ποιο χωριό ή ποια πόλη θα επηρεαστεί ακριβώς από τα φαινόμενα. 

Η ανάλυση του προγνωστικό μοντέλο που χρησιμοποιούμε εμείς δείχνει την παρακάτω εικόνα για τις περιοχές που θα επηρεαστούν αύριο Παρασκευή  το μεσημέρι και το απόγευμα.  Η δεύτερη εικόνα είναι σε ζουμ για πιο κοντινή εικόνα της περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης και καλύτερη αποτύπωση των φαινομένων.

 

Τέλος δεδομένα που πήραμε πριν από λίγο  μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα την κατανομή των φαινομένων για το Σάββατο.

 

ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

 Παρασκευή: τμήματα κυρίως του Έβρου και της Ροδόπης είναι πιθανόν να δεχτούν πολύ σύντομες καταιγίδες με πιθανότητα μικρού μεγέθους χαλάζι.

 Σάββατο: φαίνεται μέχρι στιγμής ότι περιοχές που θα δεχτούν λίγες χαλαζοπτώσεις είναι τα νησιά του Ιονίου.

 Μείνετε συντονισμένοι για ότι νεότερο αφού όταν έχουμε μεταφορά ασταθών ψυχρών αερίων μαζών προς τη χώρα μας η εκτίμηση των φαινομένων γίνεται μόλις ένα 24ωρο πριν.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *