Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/5/2021 (+ΧΑΡΤEΣ BΡΟΧΗΣ)

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και στη συνέχεια και στην υπόλοιπη χώρα ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων κατά περιόδους και θα δώσουν ασθενείς βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο στη δυτική και κεντρική Στερεά πιθανόν στα νότια της Θεσσαλίας και αργά το απόγευμα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου μικρής έντασης και διάρκειας. Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα σε καμία περιοχή της χώρας. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Στην υπόλοιπη χώρα παρόλο την αραιή συννεφιά κατά περιόδους δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 4 μποφόρ και από βόρειες διευθύνσεις γενικά με την ίδια ένταση στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 27 στα δυτικά τμήματα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάσει τους 28 με 29 και στη νότια Πελοπόννησο την ανατολική Στερεά και τμήματα της κεντρικής Κρήτης θα ξεπεράσει και τους 30.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα το μεσημέρι με σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας των Φαρσάλων και της Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες άνευ σημασίας. Ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν τοπικά με πολύ μικρή πιθανότητα για λίγη ψιχάλα. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα διαλυθούν και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές και ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 14 με 29°C

Τρίκαλα 15 με 28°C

Καρδίτσα 14 με 28°C

Βόλος 16 με 28°C

Καλαμπάκα 15 με 26°C

Ελασσόνα 14 με 27°C

Φάρσαλα 14 με 28°C

Αγια 14 με 27°C

Σποράδες 14 με 23°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Σάββατο 8 Μαΐου 2021.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες αλλά το βράδυ θα σταματήσουν. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στην ραχοκοκκαλιά της Πίνδου και τη Χαλκιδική.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 και στα νότια πιθανόν 5 μποφόρ και στο Αιγαίο γενικά από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Θερμαϊκό μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5. Εως αργά το βράδυ θα έχουν στραφεί άνεμοι σε όλο το Αιγαίο σε βοριάδες 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 28 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τοπικά τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις μικρής διάρκειας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς αλλά μετά το μεσημέρι στα θαλάσσια τμήματα θα ενισχυθούν στα 4 με 5 μποφόρ ενώ και στα πεδινά θα επικρατήσει ένας ανατολικός άνεμος 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα 12 με 30°C

Καρδίτσα 12 με 30°C

Τρίκαλα 13 με 29°C

Βόλος 15 με 27°C

Καλαμπάκα 14 με 28°C

Ελασσόνα 13 με 27°C

Φάρσαλα 13 με 29°C

Αγια 13 με 26°C

Σποράδες 13 με 22°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 9 Μαΐου 2021.

Προβλέπεται καλός καιρός αλλά τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και πρόσκαιρα και σε τμήματα της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς μικρής έντασης και διάρκειας που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα έχουν σταματήσει. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται πιο καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν στη θάλασσα Κυθήρων και 8 μποφόρ μετά το μεσημέρι και στο Ιόνιο βορειοανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά τοπική συννεφιά με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα αλλά ο καιρός μέχρι το μεσημέρι θα βελτιωθεί και πιθανόν να σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα:προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα το πρωί και το μεσημέρι να σημειωθούν ασθενείς βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και πιθανόν για λίγο 7 και στα πεδινά τμήματα ανατολικοί νοτιοανατολικοι έως 3 με 5 μποφόρ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε

Λάρισα 12 με 24°C

Τρίκαλα 12 με 25°C

Καρδίτσα 12 με 26°C

Βόλος 14 με 24°C

Καλαμπάκα 13 με 24°C

Φάρσαλα 12 με 25°C

Ελασσόνα 12 με 23°C

Αγια 12 με 22°C

Σποράδες 13 με 19°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook: https://www.facebook.com/vassilis.weatherking

Ομάδα facebook: https://www.facebook.com/weathergroupteam

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *